Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
16 / 12 / 21

Anna Confetti rep el premi Zirkòlika al Millor Espectacle de Pallasses per “A la fresca” en el 35 aniversari de la companyia

La companyia d’Anna Alavedra, coneguda artísticament com Anna Confetti, va rebre ahir el premi Zirkòlika al Millor Espectacle de Pallasses per “A la fresca”. Aquest guardó es tracta d’un reconeixement del món del circ al gir artístic que va fer l’Anna fa tres anys, quan va ampliar el seu llenguatge expressiu del circ al clown. El premi arriba just l’any que es celebren els 35 anys de la companyia d’Anna Confetti, abans coneguda com Cirquet Confetti.

 

“Significa molt per a nosaltres, perquè és un reconeixement del sector a tota una carrera artística, de fet, així m’ho prenc”. L’Anna Alavedra, coneguda artísticament com Anna Confetti, celebra així el premi Zirkòlika al Millor Espectacle de Pallasses que va rebre ahir per “A la fresca”. Al vídeo que podeu veure a sobre d’aquest paràgraf, l’Anna, la Rosita Calvi i la Tere Solà diuen les seves primeres paraules després de la gala dels premis al Circ Històric Raluy de Barcelona.

El dia després, ens explica que “està sent un dia de whatsapp i xarxes, un dia ben diferent de celebració”. L’Anna gira la vista 35 anys enrere durant l’entrevista telefònica que li fem des d’Escena Familiar i recorda que quan va començar no hi havia escoles de circ, així que va decidir estudiar Belles Arts. Allò que sembla un sense sentit, sempre acaba tenint-lo quan t’allunyes prou d’aquell moment com per tenir perspectiva.

“A la fresca”, ens diu l’Anna, qui segueix: “És una obra concebuda amb la visió que vaig desenvolupar a la carrera d’escultura. Durant l’espectacle podeu veure que les tres pallasses coloquem la gran cadira d’una manera o d’una altra deixant un moment de quietud, com si algú ens pogués fer una foto. Hi ha la quietud, el moment de fixar-te en la imatge, la creació visual, que hom té quan fa escultura”. Al llarg de la seva trajectòria, també ha aplicat els seus coneixements de Belles Arts a l’hora de fer escenografies, per exemple.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

“A la fresca” és una obra de carrer estrenada al 2019 i que va suposar un punt d’inflexió en la companyia Cirquet Confetti, no solament perquè va passar a anomenar-se Anna Confetti, sinó perquè fins aleshores s’havia dedicat exclusivament als espectacles circenses basats en trucs, malabarismes, equilibrismes i adreçats sobretot a un públic jove i passava a utilitzar el clown com a nou llenguatge d’expressió. “També va ser una nova manera de crear, ho és, perquè es treballa la dramatúrgia, no solament crear un espectacle per mostrar la tècnica per la tècnica”, diu l’Anna, que destaca la interpretació de les altres dos dones que l’acompanyen en l’espectacle. “Tot dones perquè així es veuen els matissos en la representació”, afegeix. La Rosita Calvi i la Tere Solà van acompanyar ahir a l’Anna a recollir aquest premi Zirkòlika que, d’alguna manera, és la consolidació d’aquest camí obert fa tres anys com a companyia.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Imatge d’arxiu de la companyia de l’Anna Confetti que enguany celebra els seus 35 anys.

Podeu veure la resta de guardonats clicant aquí.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

Pin It on Pinterest

Share This