Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
16 / 05 / 22

An-ki de la Cia. Ortiga s’endú quatre guardons i  és converteix en la gran protagonista de l’edició d’enguany dels Premis Drac D’Or

L’experiència teatral immersiva An-ki de la Cia. Ortiga s’endú quatre guardons i  és converteix en la gran protagonista de l’edició d’enguany dels Premis Drac D’Or de la Fira de Titelles de Lleida. Uns Premis que també han reconegut artistes com la Cia. Les Cícliques, per millor espectacle juvenil, Cia. D’Es Tro, per millor espectacle de carrer, o Dora Cantero a la millor dramatúrgia. 

Els Premis Drac D’Or, iniciats l’any 1998 i ampliats posteriorment, tenen el propòsit d’impulsar i divulgar els millors treballs dels creadors i de les companyies de teatre de titelles o teatre visual, participants en la Fira de Teatre de Titelles de Lleida.

DRAC D’OR DE LA FIRA DE TITELLES
Un jurat format per professionals del món del teatre i la cultura, ha atorgat els següents guardons:

DRAC D’OR JULIETA AGUSTÍ AL MILLOR ESPECTACLE DE LA FIRA

An-Ki de Cia. Ortiga, una experiència teatral immersiva, dins un espai viu que et convida a descobrir cada racó, cada secret, on no només escoltes i mires, també et mous, toques i sents.

DRAC D’OR AL MILLOR ESPECTACLE INFANTIL / FAMILIAR

El Circo de los Insectos de Sting theatre. Escarabats i llagostes, vespes i libèl·lules, exhibeixen la seva destresa amb gran habilitat i humor. Representat amb titelles de fils, l’espectacle dona nova vida a les tècniques tradicionals utilitzades en els espectacles de marionetes de l’època victoriana.

DRAC D’OR AL MILLOR ESPECTACLE JUVENIL

Tabula de la Cia. Les Cícliques. Un espectacle de teatre gestual, titelles i moviment que reivindica l’amor propi en clau de gènere.

DRAC D’OR AL MIILLOR ESPECTACLE AL CARRER

Poi de Cia. D’Es Tro. Un home atrapat des de la infància per l’efecte giroscòpic de la seva baldufa. Un viatge d’embolics i girs que ens transporta fins al joc, un dels estats més importants de la vida.

DRAC D’OR A LA MILLOR DRAMATÚRGIA

El tiempo de las tortugas de Dora Cantero. Un viatge emocional cap a les aigües profundes de l’amor i el desamor. Una capbussada cap a l’interior de la pròpia armadura per aprendre, com fan les tortugues, a nedar amb closca i tot.

DRAC D’OR A LA MILLOR INTERPRETACIÓ

C.U.L (Col·lecció d’Universos Latents) d’Escarlata. Objectes de vegades insignificants han inspirat a trobar universos de joc i d’imaginació. Circ de petiteses i immensitats oblidades en la seva latència. Mistos, pèls, papers i nines són les joguines!

DRAC D’OR A LA MILLOR ESCENOGRAFIA

Las Cotton Anita Maravillas. Deixant enrere els perills del seu poble natal, la família Cotton se’n va a la ciutat buscant noves vides i oportunitats. Entre les teulades i els llums de la ciutat, entre les teles, els fils i les màquines de la fàbrica, la mare i les seves dues filles viuran noves aventures i perills desconeguts.

DRAC D’OR A LA PROPOSTA MÉS INNOVADORA

The watching machine de Macarena Recuerda. Un espectacle que juga amb la llum, les ombres i els reflexos per experimentar i reflexionar sobre què és il•lusió, què és representació i què és convenció teatral.

DRAC D’OR FECOLL

Teatre de paper de Rauxa. Un espectacle de circ contemporani que, a través de la manipulació́ d’objectes, el clown, el teatre físic i un conjunt de titelles extraordinaris, busca reivindicar el poder de la imaginació́.

DRAC D’OR DE LES AUTONOMIES

An-ki de Cia. Ortiga.

An-ki és l’imaginari que crea una nena, l’Adja, per sostenir la realitat del seu món, on ombres de gegants apareixen entre els boscos fent-li caure els somnis. L’Adja i la seva família busquen les arrels del seu passat i l’esperança del futur per fer front a l’existència desoladora a la qual s’enfronten.

Guardó atorgat de la mà d’un jurat format per professionals del món de la programació cultural de les diferents autonomies

DRAC D’OR INTERNACIONAL

An-Ki Cia. Ortiga.

Guardó atorgat a càrrec d’un jurat format per representants de diversos festivals internacionals.

DRAC D’OR DEL JURAT DE CARRER

An-Ki Cia. Ortiga.

DRAC D’OR DEL JURAT INFANTIL

Un océan d’amour de Cie. La Salamandre. Dos empleats de l’administració amb abrics grisos, construeixen vaixells de paper durant tot el dia. A través d’un full, s’endinsen en un univers poc convencional on el paper, en totes les seves formes, dona via lliure a la imaginació.

Un jurat format per infants que visionaran tots els espectacles infantils i familiars de Sala, atorga el guardó.

Un total de 31 companyies han participat en la 33a edició Fira Titelles

La 33a edició de la Fira de Titelles es va celebrar els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig a la ciutat de Lleida. L’edició d’enguany va comptar amb una programació internacional, de gran qualitat i plena d’estrenes. Amb 21 espais de programació, 31 companyies participants: 11 catalanes, 14 provinents de diverses autonomies espanyoles i 6 estrangeres, van escenificar fins a 32 espectacles diferents. Pel fet d’estar inscrites a la programació de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida, optaven als premis Drac d’Or, en totes les seves modalitats. Les companyies guanyadores rebran el diploma corresponent i l’estatueta del Drac d’Or de la Fira.

 

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This