Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
31 / 08 / 18

A punt FiraTàrrega, cada cop més conscient de tots els públics

FiraTàrrega 2018 ja és aquí. La setmana que ve estarem immersos en aquesta voràgine d’espectacles, públic, experimentació creativa i diversió que ens proposa cada any la capital de l’Urgell. Per escalfar motors, aquest dijous, els responsables del certamen van fer la tradicional presentació a Barcelona, on van intervenir, a banda del director artístic, Jordi Duran, algunes de les companyies que porten els seus espectacles a FiraTàrrega.

Les Impuxibles, Colectivo Lamajara, Cor de Maguey, Campi Qui Pugui i Slow Olou van participar en aquesta presentació per a la premsa, en què el director artístic, Jordi Duran, que afronta aquesta edició com l’última de les 8 que ha dirigit, va subratllar l’aposta, també, per a incloure a la programació de Tàrrega els espectacles especialment pensats per a infants. Enguany, és el Parc Ondara on es concentren moltes d’aquestes propostes, però també n’hi ha d’altres programades en diversos espais. Un signe de la voluntat d’aquesta direcció de no voler establir categories entre les companyies d’aquesta edició és la presentació al fulletó de la fira, que en presenta el llistat ordenat alfabèticament i només fa l’excepció de l’espectacle inaugural col·locant-lo al principi.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Jordi Duran, director artístic de FiraTàrrega 2018, durant la presentació del certamen a la Fàbrica Moritz de Barcelona.

Enguany, FiraTàrrega també té un itinerari pensat per a les famílies amb infants, el “Menú Infantil”, en què s’inclouen els espectacles de dues de les companyies que van intervenir ahir en la presentació davant la premsa: Campi Qui Pugui, amb el seu Asteroid, i Slow Olou amb Escargots, que a una setmana de la fira ha esgotat pràcticament totes les entrades posades a la venda.

Cristina Garcia, membre de Campi Qui Pugui i copresidenta de l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP), també va fer incidència en aquest aspecte i va parlar de l’espectacle que estrenen enguany a FiraTàrrega, Asteroid, i va destacar les raons que els porten a explorar un llenguatge que uneixi tots els públics, tant pel que fa a l’edat com la cultura, la procedència o la classe social: “Infantil no és pejoratiu, sinó apte per als infants. I els infants no són futures persones, sinó persones completes, en el present. No són un públic de futur, sinó que són públic ara. Teatre infantil vol dir que és un teatre apte, que està pensat per a que ells tinguin lectura possible, però no és només per ells, per això diem que és per a tots els públics. I quina millor representació de tots els públics que el carrer, on no només inclous edats, sinó orígens, diferències culturals o de classes. Això és el més bonic. Nosaltres intentem trobar, des de l’humor, què tenim en comú adults, infants o cultures. És difícil, però quan treballes des del prisma de la infància, ho trobes. Perquè al final, tothom som infants encara que ho oblidem. I quan trobes l’eix que et permet riure tot i que no siguis infant, és una experiència col·lectiva molt bonica”.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Pere Hosta i Toti Toronell, els Slow Olou, durant la presentació de FiraTàrrega 2018.

Toti Toronell i Pere Hosta, Slow Olou, van fer el que millor saben fer: actuar i traure somriures. I per parlar del seu espectacle de clown, Escargots, es van plantar a l’escenari de la Fàbrica Moritz ataviats amb el vestuari de l’espectacle i van convertir el seu discurs en un gag, amb acreditacions electròniques que anaven posant diferents missatges o dient a batzegades còmiques els horaris de les nombroses funcions que faran a Tàrrega.

Un cop presentada, fetes les reflexions i a menys d’una setmana per a que comenci, de la fira, hi ha poc més a dir. El que queda ja és anar-hi i gaudir-la.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This