Crítiques la veu dels professionals Crítiques la veu dels professionals
3 / 03 / 21

KL’AA, la teva cançó

“Sortim del niu I comencem a experimentar. Ens posem a prova. El que primer ens crida l´atenció son els sons. Escoltem i experimentem amb els nostres propis sons. Juguem amb ells i juguem amb el que veiem i toquem. Li donem moviment i ens sorprenem amb el comportament de cada element corpori. Abans del moviment esta el so i a l´incorporar el moviment unim so i moviment. La primera infància és un continu experimentar. Son uns ulls grans que miren el que ens envolta i sobre tot un anar descobrint-se un mateix.

Kl´aa, la teva cançó, és una delícia sonora, plàstica i lúdica que juga des de la fonètica més senzilla, utilitzant monosíl.labs de la llengua centreafricana hadzabe per anar estimulant la música interior de cadascú. Un experiment que el mateix serveix als nens, que ho fan de forma instintiva, que als adults que podem fer-ho de forma conscient.”

Autor: Ferran Baile

Data: 13/04/2021

Llegeix la crítica completa a Recomana.cat


“Llançades a la recerca de l’essencial per atreure l’atenció dels més petits, Neus Umbert, Laia Piró i Esther Westermeyer, sota la direcció de Clàudia Moreso, plantegen un espectacle tendre i delicat a partir d’elements molt senzills. La senzillesa no està renyida amb la rica plasticitat de tot l’espectacle. Una mena de niu gegantí ple d’ous rep l’espectador mentre s’escolta un bàtec que, serenament, dóna la pulsació per l’inici d’un espectacle amb el ritme adequat al públic al qual va dirigit. Sons primigenis, síl·labes soltes, rialles, balbuceigs i moviments pausats conformen un llenguatge que arriba i meravella als més petits (i també als adults). Les intèrprets canten, dansen i interaccionen amb els elements, però, sobretot, juguen. Amb el seu joc, van descobrint les seves possibilitats i la presència de les altres. De fet, han aconseguit condensar en menys d’una hora un munt de descobertes de la primera infantesa, lligar-les i, progressivament, dotar-les de complexitat, implicant al públic i fent-lo participar de forma molt orgànica i natural. Petits i grans gaudim de l’intens plaer de jugar per jugar, sentint-nos acaronats i estimulats pel que passa a sobre de l’escenari.”

Autora: Iolanda G. Maradiaga

Data: 16/02/2021

Llegeix la crítica completa a Recomana.cat

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This