Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
14 / 04 / 21

S’acosta un gran cap de setmana de teatre familiar a tot el país, a l’espera del desitjat salconduit cultural

S’acosta un cap de setmana molt intens de teatre familiar, amb més d’una seixantena d’espectacles que esperem que es puguin desenvolupar amb normalitat i que tinguin el públic que han de tenir, ja que confiem que aquesta setmana el Procicat escoltarà el clam del món de la cultura i instaurarà el tan reclamat salconduit cultural, que permeti superar el confinament comarcal en cas de disposar d’entrades per assistir a un espectacle a una localitat de fora de la comarca de residència. Com sempre, us hem elaborat una proposta de cinc espectacles, amb l’experimentadíssima Teia Moner i el seu Galaxis; també un espectacle de carrer, finalment, com Asteroid, de Campi Qui Pugui, que es veurà en sessió doble a Navàs; els Farrés Brothers porten el seu El rei de casa a Ripollet; una altrea companyia referent, L’Estaquirot Teatre, farà Els tres porquets a Granollers i, finalment, tenim una estrena, a l’Ateneu de Celrà, amb la companyia gironina Pocacosa, que posa en escena per primera vegada Una dent sota el coixí, de la dramaturga Cristina Clemente.

Galaxis (Teia Moner)

Partint de la hipòtesi que hi hagués vida en un planeta distant, similar a la Terra, i fent les preguntes: Ens resultaria familiar? Hi hauria criatures que s’assemblessin als éssers humans? Ben segur que no! Fins i tot aquí, a la Terra, la vida es presenta de moltes formes diferents. Compareu una balena amb un corb… En altres mons, la vida es desenvoluparia de maneres estranyes per adaptarse a ambients estranys. Alguns d’aquests móns podrien semblar-nos desagradables i d’altres molt bonics. Però totes aquestes possibles formes de vida serien molt interessants. Potser, en estudiar formes de vida completament diferents, entendrem molt millor la vida i a nosaltres mateixos. Hi ha autors que han escrit molt sobre aquest tema. Les històries que s’expliquen en aquest espectacle ens parlen d’una manera poètica de l’univers i ens fan ser capaços d’alçar els ulls a les estrelles i de somiar. Dissabte 17, a les 11:30h i diumenge 18, a les 17h al Cosmocaixa de Barcelona.

Asteroid (Campi Qui Pugui)

Un meteorit ha impactat a la via pública. La policia científica fa un primer apropament i n’extreu algunes mostres. Però comencen a succeir coses inesperades. Un espectacle que, mitjançant l’humor absurd, afronta la forma de relacionar-nos amb allò que desconeixem, les diferències culturals i els marcs mentals que limiten la nostra capacitat per entendre el món que ens envolta. Producció dirigida per Toti Toronell que combina els titelles i els actors reals amb l’objectiu d’aconseguir un impacte sorprenent i transformador a l’espai públic. Dissabte 17, a les 12h i a les 17h al Passeig Ramon Vall de Navàs.

El rei de casa (Farrés Brothers i Cia.)

Amb l’arribada d’un germanet, el rei de casa és destronat, i el seu lloc és ocupat pel menut. Però si el menut abandona el lloc, qui se’l queda? Potser el gran? Ho tindrà difícil, perquè hi ha altres reis destronats que estan disposats a fer el que calgui per tornar a manar i, a partir d’aquí, dominar el món sencer. Diumenge 18, a les 11:30h i a les 18:30h al Teatre Auditori del Mercat Vell de Ripollet.

Els tres porquets (L’Estaquirot Teatre)

Hi havia una vegada tres porquets que es van escapar de la granja, però no tenien cap lloc on viure. El porquet més gran va proposar construir una casa de maons i ciment per estar junts i segurs, però els dos porquets petits van pensar que seria molta feina i ells el que volien era jugar. Diumenge 18, a les 12h al Cinema Edison de Granollers.

Una dent sota el coixí (PocaCosa Teatre)

La Lluïsa és la responsable del magatzem de joguines del Ratolí Martí, el Ratoncito Pérez, la fada de les dents i els angelets. Quan un d’aquests personatges recull una dent de sota el coixí d’un nen o una nena, li porta a la Lluïsa que és l’encarregada de triar un regal ideal per aquell nen o nena.La Lluïsa fa molts anys que fa aquesta feina. El problema és que s’està fent gran, i de vegades s’equivoca. Per això està buscant algú que pugui substituir-la. Després de provar diferents candidats, troba a la Violeta. Però la relació entre totes dues no serà fàcil. Fins que un dia, arriba al magatzem una dent molt especial. Totes dues hauran d’unir esforços per descobrir quin és el regal que necessita aquesta dent tan singular. Diumenge 18, a les 18h al Teatre Ateneu de Celrà.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This