Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
7 / 06 / 21

El Festival CircPicat torna a les seves dates habituals, recupera el nombre de dies i l’amplitud del cartell

El Festival CircPicat és d’aquelles històries que han tingut èxit gràcies a la persistència dels seus responsables, els mateixos responsables de que la sala La Unió sigui una de les de referència al país pel que fa a la seva programació, especialment pel que fa a espectacles infantils o per a tots els públics. Avui han presentat la vuitena edició del Festival CircPicat, que es va constituir l’any 2014. La idea inicial era que fos una activitat d’una jornada, adreçada a fer tallers per als infants del municipi d’Alpicat. Però com que va tenir molta acceptació, es va decidir tornar-ho a organitzar l’any següent, el 2015, afegint però a la programació de tallers, espectacles i activitats que giressin al voltant del món del circ. L’objectiu era dedicar tot un cap de setmana al gènere i aquest va acabar tenitn el nom de Circpicat.

Poc a poc el criteri de programació i l’ambició artística dels seus responsables va dur el festival fins a la seva consolidació i a ser reconeguda com una de les millors propostes del gènere a terres lleidatanes, però també arreu del país, i un dels millors festivals familiars del panorama. Aleshores va arribar la COVID-19 i el CircPicat, el Festival de Circ i Arts en Viu d’Alpicat -aquesta és la seva denominació sencera- va celebrar una edició d’urgència el setembre del 2020, amb moltes restriccions i la reducció de dates i nombre d’espectacles. Va ser un format reduït obligat per les circumstància. Ara que podem mirar al futur amb més optimisme, el CircPicat recupera el seu format habitual.

L’edició d’enguany, la vuitena, es celebrarà de l’1 al 4 de juliol -4 jornades és la duració habitual del festival-, el cartell consta de la participació de 13 artistes i companyies, que oferiran fins a 17 funcions dels seus espectacles. També és una novetat que el festival guanya un espai més i ja són quatre. Als espais Parc, Pista i Unió (la sala), s’hi afegeix l’Institut. La pandèmia continua condicionant el nostre dia a dia, de manera que l’organització ja ha anunciat que es prendran totes les mesures sanitàries que hagin indicat les autoritats sanitàries del nostre país.

El CircPicat s’obrirà el dia 1 a l’espai Pista (22:30h) amb Bye, bye, Confetti, un espectacle de pallassos amb molt d’humor negre, que reflexiona sobre la mort o el lideratge, a càrrec de la Companyia de Comediants La Baldufa. La jornada de divendres dia 2 la conformen 3 espectacles, a càrrec de les companyies Cactusoup, Les Cícliques i Vaivén Circo, que oferiran respectivament els espectacles Art Urbà, Tabula i Esencial.

La jornada forta del festival és la del dissabte dia 3. Des del migdia a la nit s’hi podran veure els espectacles Ja hi som (Tres Som Dos) -sessió triple-, Heliko (El Sidral), Tripula (Farrés Brothers & Cia), Art Urbà (Cactusoup), In your face (Mago Lynch), Tartana (Trocos Lucos) i Suspensión (Nueveuno).  Tancaran el festival, el dia 4, els espectacles Desclós (Rúbrica Teatre), novament Tripula (Farrés Brothers & Cia.), Shake, shake, shake (Pakipayá) i Oopart (Tresperté).

Tots els espectacles del CircPicat són gratuïts, tret de les funcions que tanquen les tres darreres nits del festival (dies 2, 3 i 4) i dels que es facin a la sala La Unió, ja que té un aforament més reduït que els espectacles de carrer. Per als espectacles gratuïts no cal fer reserva prèvia. Les entrades es poden comprar a partir d’aquest dimarts, 8 de juny, al web www.alpicat.cat/entrades o des de l’App de l’Ajuntament d’Alpicat.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

Pin It on Pinterest

Share This