Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
21 / 02 / 22

Totes les companyies guanyadores als Premis FETEN 2022

Els Premis FETEN 2022 reconeixen les millors obres que s’han representat a la Feria Europea de Artes escénicas para niños y niñas d’enguany. La Companyia de Comediants la Baldufa, la Companyia Minimons, Orthemis Orchestra i EGOS petits són les companyies catalanes que s’han emportat aquest guardó.

El dilluns 21 de febrer ha tingut lloc el lliurament dels Premis FETEN des de l’Escola de Comerç de Gijón/Xixón en una modalitat virtual que s’ha pogut seguir a través de Youtube. Els Premis FETEN han reconegut diferents aspectes de les obres presents a la 31a edició de la Feria Europea de Artes escénicas para niños y niñas que ha tingut lloc entre el 13 i el 18 de febrer de 2022.

Una edició que ha comptat amb la participació de 76 companyies provinents de gairebé la totalitat de les comunitats autònomes i de països com l’Argentina, Bèlgica, França, Itàlia i Portugal. En un total de 200 actuacions, la fira ha acollit 38.830 espectadors, 2.745 escolars, i en un canvi important de paradigma que ens ha deixat el pas de la Covid-19, també 7.354 persones han participat en la fira de forma virtual.

La figureta entregada aquest any com a premi a les companyies professionals de les arts escèniques, fa un homenatge a la Grècia clàssica, bressol del teatre, on les victòries se celebraven amb una corona de fulles de llorer. Aquest trofeu dissenyat per Job Sánchez i Angel Garcia, representa aquesta celebració amb una flor, la craspedia.

Les companyies catalanes premiades en aquest certamen han estat:

La Baldufa, amb l’obra “La fábula de la ardilla” (a la qual vam fer un reportatge que pots llegir aquí), s’ha emportat doble premi per Millor Producció i al Millor Espai Escènic. L’Emiliano Pardo i el Carles Pijuan, aquest últim escenògraf encarregat de crear l’espai escènic guardonat, han agraït el premi atorgat a aquesta producció que va néixer en ple confinament entre videotrucades.

La Companyia Minimons, ha guanyat el premi a Millor instal·lació per “El Pasaje de los Recuerdos”. Una obra molt especial on els protagonistes són els records del públic que s’atreveix a obrir els seus cors.

El Premi al Millor espectacle musical FETEN 2022 ha estat per l’espectacle “Esperando a Will, un musical Shakesperiano” de la companyia EGOS petits.

Finalment, Orthemis Orchestra ha aconseguit el Premi a Millor Con/cierto – Humor amb l’obra “Desconcerto”, una obra que uneix música i humor gestual.

La resta de Premis FETEN 2022 han estat els següents:

Premis del Jurat de carrer, nit, instal·lacions i jocs:

· Premi FETEN 2022, al Millor espectacle de Carrer a la Cie Nicanor de Elia, per l’espectacle “Copyleft”

· Premi FETEN 2022, Ex aequo al Mejor espectacle de les nits del CCAI a la Cía. Maduixa per l’espectacle “Migrare”

– Premi Ex aequo Millor espectacle de les nits del CCAI a la companyia Marta Alonso Tejada per l’espectacle “Bailar agora”.

· Premi FETEN 2022, a la Millor instal·lació, a la Cia. Minimons per “El Pasaje de los Recuerdos.”

· Premi FETEN 2022 al Millor espai de microteatre i suport a les noves creacions a l'”Espacio Petite Caravane” d’Adrián Conde Espectáculos

Premis del Jurat de Sala

· Premi FETEN 2022, al Millor espai escènic a la Companyia de Comediants La Baldufa, per l’espectacle “La Fábula de la ardilla“.

· Premi FETEN 2022, a la Millor dramatúrgia a Kike Díaz de Rada i José Carlos García del Teatro Gorakada, per l’espectacle “El hombre que plantaba árboles”.

· Premi FETEN 2022, al Millor espectacle d’aproximació a la dansa a la primera infància, a la companyia MA Compagnie-Marc Lacourt, per l’espectacle “La serpillere de Mr MUTT”.

· Premi FETEN 2022, al Millor con/ cierto-humor, a la companyia Orthemis Orchestra, per l’espectacle “Desconcerto”

· Premi FETEN 2022, al Millor espectacle d’objectes, a la Compañía de Teatro de Fernán Cardama per l’espectacle “Por un kilo de harina. Un sueño, una historia, una familia”.

· Premi FETEN 2022, a la Millor producció a la Companyia de Comediants La Baldufa, per l’espectacle “La Fábula de la ardilla”.

· Premi FETEN 2022, ex aequo Millor espectacle per a la primera infància a la companyia Teatro Paraíso per l’espectacle “Ventanas”.

I ex aequo Millor espectacle per a la primera infància a la companyia La Baracca Testoni Ragazzi, per l’espectacle “Una storia Sottosopra”

· Premi FETEN 2022, a la Millor interpretació, a l’Estefanía de Paz, de la compañía Estefanía de Paz Asín, per l’espectacle “La Reina del Arga”.

· Premi FETEN 2022, al Millor espectacle de dansa, a la companyia Aracaladanza per l’espectacle “LOOP”.

· Premi al Millor espectacle musical FETEN 2022 per l’espectacle “Esperando a Will, un musical Shakesperiano” de la companyia EGOS petits.

· Premi al Millor espectacle FETEN 2022 a la companyia Ultramarinos de Lucas per l’espectacle “¿Cuando viene Samuel?

 

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This