Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
10 / 12 / 18

Moi Jordana guanya el premi Zirkolika Popular en una votació amb rècord de participació

L’espectacle còmic de malabars i manipulació d’objectes Mr. Alret, de Moi Jordana Cia de Circ, ha guanyat el Premi Zirkòlika de Votació Popular 2018 després d’aconseguir un total de 277 vots, el 27% del total. Estrenat a la sala Plana de l’Om de Manresa l’any 2017 i protagonitzat per Moi Jordana, Mr Alret és un espectacle familiar de circ clàssic dirigit per Jordi Girabal amb dosis de contemporaneïtat que gira al voltant d’un personatge excèntric.

El Premi de Votació Popular, obert a la participació de professionals del circ, periodistes culturals i públic aficionat, ha batut enguany el rècord de participació amb un total de 1.038 vots. En total, el públic ha pogut votar entre 54 espectacles, tots ells presentats a Catalunya durant l’últim any. Han aconseguit més de 50 vots els espectacles Koselig de Capicua, Rojo de Mireia Miracle, totes dues amb 113 vots, Set Up de Los Barlou, amb 93 vots, i El Senyor de les Baldufes de Penélope i Aquiles, amb 51 vots. El còmic Javier Ariza ha superat la barrera dels 50 vots amb dos dels seus espectacles: Antes es mejor, que ha aconseguit 109 vots, i The best of de worst, amb 85 vots.

Un altre dels premis Zirkolika que ja es coneix és el del veterà artista Josep Miret ‘Fakir Kirman’, també conegut com a l’home-volcà, que ha guanyat la primera edició del premi Zirkòlika a la Millor Trajectòria de Circ. L’organització dels premis reconeix els 54 anys de carrera ininterromputs de Miret i també el seu treball únic en el panorama de les arts escèniques a Catalunya. En el més de mig segle dalt dels escenaris, Fakir Kirman ha actuat en circs, teatres, festivals i al carrer i han aconseguit una especial popularitat els seus números de llits de claus, amb els que va aconseguir el Rècord Guiness l’any 2001. També destaquen les actuacions amb foc i encanteri de serps, entre d’altres exercicis de faquirisme. Kirman, que va obtenir el premi Aplaudiment Sebastià Gasch l’any 1982 i, més recentment l’any 2016, una Menció Honorífica al festival de màgia Memorial Li-Chang de Badalona, també és conegut per haver actuat en nombrosos programes de televisió de cadenes com TV3, TVE i Tele 5.

Aquests dos guardons es lliuraran, juntament amb la resta de categories dels Premis Zirkòlika. Per a l’edició del 2018, els guardons han rebut 44 candidatures de 34 companyies. Enguany, els Zirkòlika s’han ampliat amb dues noves categories: millor entrada o espectacle de pallassos i millor trajectòria. A més, s’han separat les categories de circ de sala i de carpa. En total, s’atorgaran 11 guardons, entre els quals el Gran Premi BBVA Zirkòlika. La gala de la Nit de Circ 2018 tindrà lloc el 19 de desembre a El Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona i inclourà l’estrena de l’espectacle UNDER. Històries sota terra, la primera coproducció de Zirkòlica, que ha fet amb El Born CCM i UnderCirc.

La Nit de Circ i els premis estan organitzada per la revista Zirkòlika i compten amb la implicació de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Els premis van néixer el 2010 com a suport a la creació i al reconeixement del treball dels artistes i les companyies de circ catalanes.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This