Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
21 / 11 / 19

La Baldufa produeix un documental que reflecteix el procés de creació de ‘Bye, bye, Confetti’

La Companyia de Comediants La Baldufa, de Lleida, ha produït el documental titulat 267 dies amb 3 pallassos, realitzat i dirigit per Laia Navarro, realitzadora audiovisual i especialista en branding audiovisual. Enric Blasi, membre de la companyia, explica que la necessitat de fer el documental va sorgir arrel d’un seguit de “converses de furgoneta” -vehicles on els comediants passen força temps- en arribar a la conclusió que entre la gent que no és del sector, és a dir, entre el públic, hi havia un desconeixement notable respecte tot el que hi havia al darrera d’un espectacle. Els membres de La Baldufa van decidir que l’espectacle que volien documentar seria Bye, Bye, Confetti, un espectacle de pallassos que és, possiblement, el més polític que han fet en la seva trajectòria ja que parla, òbviament en clau d’humor, sobre el lideratge, sobre el buit de poder que es produeix quan desapareix un líder, a part de com percebem la mort.

“Vam voler documentar  el procés creatiu -explica Enric Blasi- i se’n va fer càrrec la Laia Navarro, que va estar present en tots els estadis de la creació, des dels primers passos, passant per la residència que vam fer a Olot, assajos, sessions per dissenyar l’escenografia i vestuari, prèvies i fins l’estrena”, que va tenir lloc el dia 29 de setembre a la Llotja de Lleida. Blasi assenyala que estan molt satisfets del resultat final del documental, al qual no s’hi han dedicat grans recursos: “La Laia és qui ho ha fet tot i no hi hem dedicat molts recursos, perquè tampoc era la idea. Ella se n’ha fet càrrec de tot, tant de la gravació com del muntatge”. El membre de la companyia lleidatana manifesta que tampoc no s’han trobat estranys amb algú extern al grup gravant amb una càmera els seus moviments: “La Laia ha estat molt discreta en tot moment i nosaltres ens hem comportat amb total llibertat, pendents de la nostra feina”. 267 dies amb 3 pallassos és el primer treball documental de Laia Navarro en el qual assumeix totes les tasques.

Respecte la utilitat i distribució del documental, Enric Blasi explica que l’objectiu és pedagògic: “La nostra idea no és que es faci el visionat i ja està. Es clar que el documental per sí sol té un valor, però creiem que per tal que compleixi aquesta funció pedagògica ha de ser com un paquet format per la peça audiovisual, però també complementat amb una xerrada amb alguns -o tots- dels membres de la companyia, per tal de contextualitzar el que el públic ha vist abans i que pugui descobrir el que hi ha realment al darrera d’una producció”. Blasi explica que el desig del grup és poder acudir a col·legis i instituts a mostrar el documental i dur a terme aquestes xerrades, per tal que es valori correctament la feina que fan. 267 dies amb 3 pallassos es podrà veure en un futur on line, ja que està previst que estigui disponible a youtube, en una data propera encara a determinar.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This