Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
29 / 07 / 21

El clown JAM participa en un festival a Itàlia amb “El Mêtre” com a guanyador del Sibiu International Theatre Festival romanès

El clown JAM (Jaume Jové) actuarà aquest cap de setmana (divendres i dissabte) al Festival Veregra Street d’Itàlia, a la ciutat de Montegranaro (Fermo). JAM forma part del cartell del festival italià en qualitat de guanyador de l’edició del 2019 del Sibiu International Theatre Festival romanès, en el qual la seva obra El Mêtre va ser reconeguda com la més poètica de totes les que s’hi van representar. Com que el festival italià i el romanès estan agermanats, l’esdeveniment italià ja va intentar l’any passat de convidar l’artista català, però la pandèmia de la CoViD-19 ho va aturar tot i aquest any sembla que les condicions són les adequades per a la celebració del cicle.

JAM oferirà quatre funcions de l’espectacle, que ha estat qualificat com a Spettacolo Evento 2021 pel festival italià. El Mêtre és una obra que trasllada l’espectador al món de la imaginació, de la complicitat, el riure, l’amor, les emocions, el joc i la tendresa. Una taula, dues cadires, un parasol, un penja-robes, un rellotge i… un mêtre! Senzillesa i poesia, tot en un.

Conjuntament amb JAM, al festival italià també hi actuarà la companyia belga Modo Grosso, que va ser la guanyadora del tercer festival agermanat amb l’italià i el romanès, que se celebra a Bremen (Alemanya). Tots tres esdeveniments mantenen una col·laboració apadrinada per la Unió Europea en el marc del Programa Europa Creativa, en coordinació amb la xarxa internacional Open Street Aisbl, amb seu a Brussel·les.

Seleccionat als Pobles de circ

L’espectacle El Mêtre, que és el més popular del clown lleidatà, també ha estat seleccionat enguany per participar al programa Pobles de circ, de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), iniciativa que té com a objectiu potenciar la creació de circ catalana i apropar als municipis de petites dimensions els processos d’organització de l’exhibició d’espectacles de circ. D’entre més de 120 propostes, una comissió va escollir un primer llistat d’espectacles i posteriorment cada ajuntament ha fet la seva pròpia tria de les peces que es veuran aquest 2021. En aquest context, El Mêtre es podrà veure a Bellver de Cerdanya el diumenge 8 d’agost i a Ulldemolins (El Priorat) el dissabte 11 de setembre.

Carrera arreu del món

El clown Jaume Jové JAM va decidir el 2010 d’iniciar la seva carrera en solitari després d’uns quants anys treballant en diferents companyies de teatre. JAM interpel·la l’espectador de forma directa, sacsejant-lo emocionalment. Perquè el clown no és només una tècnica humorística, en essència és l’art de despertar emocions. I una d’aquestes emocions pot ser el riure, evidentment. Però també l’emoció, el plor o la solidaritat.

Abans de la pandèmia, JAM actuava regularment a bona part dels països europeus, així com en indrets tan diversos com el Brasil, Rússia, Costa Rica, Turquia, Canadà o Jordània. JAM ja ha rebut nombrosos reconeixements internacionals: el 2019 va rebre el premi al millor espectacle del Festival Poetic Invasion de Sibiu (Romania), així com el premi al millor espectacle al Ansan Street Festival (Corea del Sud) el 2007 i el premi Pom d’Or del jurat amb l’espectacle Minute al festival de teatre al carrer Senseportes d’Argentona, alhora que va quedar finalista al prestigiós festival Gauklerfest de Koblenz (Alemanya) el 2015.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This