Crítiques la veu dels professionals Crítiques la veu dels professionals
21 / 10 / 20

Sopa de pedres, d’Engruna Teatre

“Quan una història és molt real i està ben explicada se’t fica a dintre, et commou, et remou, t’emociona i t’entendreix. Tots aquests ingredients hi són, a la Sopa de pedres d’Engruna Teatre, l’obra de teatre familiar que es va poder veure diumenge al matí a l’Auditori Municipal. Alma és l’ànima de l’escena, és la nena protagonista de la història d’una petita refugiada, atrapada en una guerra al seu poble de Síria i obligada a marxar-ne per no morir. Una nena que arriba a Europa on es pensa que hi trobarà llum, colors, gent acollidora i vida. I on hi troba, amb tristesa, hostilitat i finestres tancades.”

Autor: Marina Antúnez

Data: 08/03/2021

Llegeix la crítica completa a L’Actual.cat.


“L’espectacle d’Engruna Teatre aprofita la història de la sopa de pedres per parlar-nos de les injustícies del món i de l’existència dels refugiats, una realitat que, encara que les múltiples nacions europees ens esforcem a ignorar o a relativitzar, existeix. Amb una enorme sensibilitat, l’espectacle mostra pinzellades dels obstacles amb què topen aquests èxodes humans: des de les fronteres vallades amb murs i concertines, a les precàries travesses marítimes, passant per la temuda selecció duanera; amb una escena que recorda al videojoc “indie” Papers, please (2013) de Lucas Pope.”

Autor: Jaume Forés

Data: 20/10/2020

Llegeix la crítica completa a Núvol.


“Un quadre que es desplega amb girs amb més intenció de la que es podia preveure. Sap extreure d’un conte clàssic sobre la capacitat de compartir, unes ombres fosques d’intolerància d’aquesta estimada Europa en la que tothom voldria viure però que només es fa realitat en eslògans publicitaris. Engruna Teatre ha sabut dissenyar amb molta màgia l’espai que es va transformant i també la trama que, des d’una simpàtic quadre de personatges caricaturescos es van percebent matisos més aviat preocupants. Ho fa amb la simpatia de les dues actrius que es van transformant en personatges i que, quan se susbstitueixen, tiren de fil còmic metateatral molt efectiu”

Autor: Jordi Bordes

Data: 15/10/2020

Llegeix la crítica completa a Recomana.cat.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This