Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
10 / 10 / 19

El nou muntatge de la PUCK Cinema Caravana, protagonista del seminari “Artes, Emociones y Creatividad” de la Fundación Botín a Santander

La PUCK Cinema Caravana participa des d’aquest dimecres 9 d’octubre i fins divendres a la primera edició del seminari “Artes Emociones y Creatividad”, organitzat per la Fundación Botín a Santander en col·laboració amb el Yale Center of Emotional Intelligence (Centre d’Intel·ligència Emocional de la Universitat de Yale). Així, la PUCK Cinema Caravana és una de les sis experiències artístiques que les persones participants en aquesta trobada internacional podran conèixer dins del programa del seminari, que vol contribuir a l’intercanvi de coneixements, investigacions i avenços en els tres àmbits i demostrar com les arts poden ajudar a desenvolupar la creativitat per superar els reptes diaris, millorar el benestar personal i generar riquesa econòmica i social.

En concret, la PUCK Cinema Caravana porta a Santander el seu petit cinema i també el procés creatiu que està portant a terme per produir el nou muntatge PUCK i la seva troupe, que estrenarà a França el proper 7 de desembre. La Fundación Botín ha triat aquest artilugi mòbil que proposa una sala de cinema dins d’una petita caravana com a mostra de com es pot portar al carrer d’una  forma insòlita i vivencial les arts audiovisuals i plàstiques. Al llarg dels tres dies que dura la trobada internacional, les persones participants poden assistir, després de les xerrades del matí, als tallers interactius plantejats al carrer amb diferents artilugis mòbils, en concret a l’espai El Muelle del Centro Botín de Santander. Durant una hora i mitja, els grups de treball entren a la caravana PUCK i veuen dos curtmetratges d’animació, experimentant així una sessió habitual d’aquest petit cinema. Després, Toni Tomàs, director de Tombs Creatius i codirector de la PUCK Cinema Caravana, impartirà un petit taller sobre com és el procés de creació dels jocs de fusta que acompanyaran a la PUCK en el nou muntatge.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

La PUCK Cinema Caravana, instal·lada a redós del Botín Center de Santander.

Els grups veuen com, a través del llenguatge del joc, es proposa al públic que interactuï amb els personatges i els arguments de les pel·lícules que es veuen a l’interior de la caravana. La intenció del taller és explicar com el joc es pot convertir en un llenguatge narratiu a través del qual el públic viu les històries. Precisament, les persones participants al seminari a Santander experimenten de primera mà el procés de treball que ara mateix s’està portant a terme al taller de Tombs Creatius, a Bellpuig, ja que per tal d’explicar l’experiència creativa de la companyia d’arts de carrer, Toni Tomàs porta a la capital càntabra els prototips dels jocs que s’estan fabricant i que compten també amb la direcció artística de l’il·lustrador Carles Porta. Tant el plantejament del joc com la seva estètica estan relacionades directament amb l’argument i els personatges dels curtmetratges que es poden veure a la PUCK. La Fundación Botín també ha volgut obrir les experiències artístiques al públic general durant la celebració d’aquesta primera edició del seminari que vincula art, creativitat i emocions. Per això, a més dels tallers per a assistents a la trobada, aquestes tres tardes la PUCK Cinema Caravana ofereix sessions a al públic de Santander.

Una dècada del petit cinema itinerant

La PUCK Cinema Caravana va néixer l’any 2009 de l’afany de Carles Porta per donar sortida i promoure l’animació d’autor i del coneixement de les arts de carrer de Toni Tomàs. Els dos conceptes, el cinema d’animació i les instal·lacions de carrer, es van unir en una proposta única materialitzada en una petita caravana reconvertida en sala de cinema. L’experiència que ofereix la PUCK per a tots els públics ha rebut, al llarg d’aquests 10 anys, un gran acolliment, tant en l’àmbit de l’animació com en l’àmbit de les arts de carrer. De fet, el festival Senseportes d’Argentona li va atorgar al  2017 el premi del públic Pom d’Or al millor espectacle, el primer cop que aquest guardó es donava a una instal·lació. Al llarg d’una dècada, la PUCK ha viatjat a mig  centenar de localitats. En total, suma 63.270 Km recorreguts, el que equival a una volta i mitja a la Terra, i pel seu interior màgic han passat més de 38.000 persones.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Vista de l’exterior del Botín Center.

La PUCK creix amb un nou muntatge

Per celebrar aquesta dècada de vida, la PUCK evoluciona i està preparant una nova proposta que complementi l’experiència. Sota el títol PUCK i la seva troupe, Carles Porta i Toni Tomàs volen oferir un petit circ ambulant d’arts visuals i de creativitat amb el cinema d’animació i la il·lustració com a eixos. En concret, incorporarà una selecció de jocs de fusta elaborats de forma artesana i amb una estètica directament relacionada amb les pel·lícules que es veuran dins la caravana. A més, en aquesta nova proposta també se suma la il·lustració en directe, a càrrec del dibuixant Toni Ortiz. Aquest artista, especialista en murals i creacions de carrer, és l’encarregat d’il·lustrar en directe, amb creacions personalitzades i inspirades en el món PUCK, un panell amb uns forats en què les persones posen la seva cara. Aquesta nova proposta que fa créixer la PUCK per celebrar el seu 10è aniversari s’estrenarà el 7 i 8 de desembre a Nancy (França) dins de la Fête de Saint Nicolas.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This