A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
22 / 04 / 24

Voleu ser feliços? Doncs balleu, balleu, balleu i balleu! Celebrem el Dia Mundial de la Dansa

M’excuso ja d’entrada perquè aquest any crec pertinent parlar de la meva companyia, Roseland, que enguany arriba als 40 anys d’activitat en aquest món de la dansa. Ja des de l’experiència acumulada, puc dir que aquest és un món singular on tots els que ens sentim tocats per la seva màgia ens hi lliurem amb passió i vehemència.

És difícil escriure sobre la dansa perquè la dansa s’experimenta, es contempla i es viu. Sovint és instintiva, és alegria i és també benestar, així és com ho hem entès durant tots aquests anys.

En un espectacle de dansa, els ballarins tenen actituds plàstiques, estètiques; s’expressen amb el cos i tenen una sintonia emocional amb el públic de totes les edats. La dansa és un llenguatge capaç d’explicar coses complexes amb facilitat i sovint amb recursos narratius inesperats.

En aquests anys hem posat en escena molts espectacles, amb moltes i variades coreografies, hem fet ballar tota mena d’objectes: des de raspalls de dents, fins a llibres; des de mosques, mosquits i arnes fins a musclos i pops. Hem aconseguit que ulls i orelles destaquessin com a extraordinàries ballarines.

Sempre hem treballat amb escenografies i vestuaris molt cuidats amb molta cura pel detall més ínfim perquè sabem que els nostres petits espectadors són exigents i veuran totes aquelles mínimes coses que als adults els passaran desapercebut.

Després de tots aquests anys de trajectòria, desitgem encara millorar i ens agradaria insistir un cop més que manca encara suport administratiu, acompanyament, i facilitats per a tots aquells que ens dediquem a les arts escèniques, especialment a la dansa. Una ajuda indispensable perquè moltes de les companyies actuals puguem continuar oferint bons espectacles de dansa per a tots els públics i així puguem continuar engrescant els més petits a somiar, a moure’s i a ballar.

Voldríem que les companyies de dansa per infants brillessin com estels… amb una lluïssor inesgotable!

I finalment, un consell. Voleu ser feliços? Doncs balleu, balleu, balleu i balleu!!!

 

 

 

 

 

 

 

Autora Marta Almirall, Directora de la Companyia de Dansa Roseland

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This