A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
25 / 05 / 22

“Treballem amb l’objectiu de portar el teatre, i en conjunt les arts escèniques, allà on va la gent; al carrer, a la plaça!” Torna una nova edició del Teatre sense Teatre

El teatre surt al carrer en una nova edició del festival “Teatre Sense Teatre”! Un cop més, Rubí s’omplirà d’idees fresques, modernes i divertides per gaudir de les arts escèniques en llocs i edificis on no t’hauries imaginat! Descobreix tots els detalls d’aquest certamen organitzat per l’Ajuntament de Rubí i la Cia. La Tal en aquesta entrevista amb Jordi Madaleno, codirector del festival.

-Teatre sense Teatre té com a propòsit donar visibilitat a les arts escèniques traient-les del seu escenari habitual? 

Exactament! El nostre objectiu principal és treure el teatre al carrer, és a dir, fer-lo per tothom, democratitzar-lo. Treballem amb l’objectiu de portar el teatre, i en conjunt les arts escèniques, allà on va la gent, al carrer, a la plaça! Reivindiquem aquesta idea que trenca una mica amb el plantejament clàssic preestablert de recinte tancat i proposem una alternativa per apropar-nos als veïns i les veïnes i que tothom es pugui sentir aquest festival una mica seu. Fem Teatre sense Teatre.

-Enguany ja és la 6a edició, però d’on va sorgir aquesta idea de treure el teatre dels edificis més convencionals? 

Rubí és una població que sempre dona una resposta molt positiva a totes les propostes culturals. Li vam estar donant voltes a la idea aquesta de fer un festival per la gent de la ciutat, per apropar les arts escèniques a la gent del carrer. I mira… enguany sisena edició i la resposta continua sent molt i molt satisfactòria! 

-El Festival inclou propostes de diferents disciplines artístiques, s’adreça a tota classe de públic?

Correcte. Com ja és habitual, aquest any també tindrem clown, circ, teatre… i algunes sorpreses més! Al final, el que intentem és englobar-ho una mica tot. I, d’altra banda, també ens agrada impulsar el talent de la ciutat i sempre intentem programar algun grup amateur de Rubí perquè puguin tenir aquesta visibilitat.
El Festival s’adreça a tota mena de públic, podríem dir que és el gran avantatge del teatre al carrer, que és molt obert a totes les edats. A més a més, també tenim una gran part de públic fidel, que repeteix edició rere edició, ja es fa el seu recorregut i s’ho sent seu. Tothom està molt implicat i això, al final, és la nostra gran motivació.

-L’edició d’aquest 2022 tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 de maig i inclourà una desena d’espectacles, que es representaran en diferents espais?

Sí, tindrem dos espais oberts -plaça del Doctor Guardiet i l’Ateneu Municipal-  on es podrà gaudir d’una desena d’espectacles i després com a novetat d’enguany anirem a l’edifici de l’antic Celler on es podrà veure La distancia, una preestrena que consisteix en un espai interactiu on es proposaran un seguit de càpsules que giraran entorn de com vam viure aquests noranta-vuit dies de l’estat d’alarma marcats per la pandèmia, un fet que ens interpel·la a totes i tots.
Tots els espectacles seran d’accés lliure i gratuït, però caldrà recollir entrada per poder assistir a les Píndoles escèniques, La distancia, Un dios salvaje i MDR, mort de riure. Aquesta es podrà recollir des de 30 minuts abans de la funció al mateix lloc de la representació.

-Per què no es pot perdre el públic aquesta edició del Teatre Sense Teatre?

Perquè sempre intentem anar un pas més enllà! Ens encanta fer una volta de rosca, pensar i repensar quins espectacles portarem. Tenim propostes molt fresques, altres més modernes, coses divertidíssimes… Estem segurs que tothom que vulgui venir podrà gaudir al màxim d’aquesta nova edició! 
Consulta en aquest enllaç totes les novetats i programació del festival.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This