A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
9 / 02 / 18

REPORTATGE – Samfaina de Colors musica Martí i Pol al nou ‘Els cistells de la Caputxeta’

A les portes dels 30 anys com a companyia, Samfaina de Colors estrena nou espectacle: ‘Els cistells de la Caputxeta’, una passejada pel calendari a través del llibre de poemes de Miquel Martí i Pol Per molts anys! on el poeta dedica una poesia a cada mes de l’any. Després de les primeres funcions escolars, aquest dissabte a les 18h el representaran per primera vegada davant el públic familiar a La Sala Miguel Hernández de Sabadell. Música tradicional, poemes, cançons, estris i joguines amb un munt d’instruments en directe especialment recomanat de 2 a 7 anys.

“No expliquem el conte de La Caputxeta. Ens servim del personatge i del seu cistell per fer una mica el xafarder i mirar què hi porta a dins!”, explica Mirna Vilasís, la meitat de Samfaina de Colors al costat de Xavi Múrcia. “A La Caputxeta li encanten els cistells, en té un per cada més de l’any, i van farcits de coses molt boniques que ens condueixen a les festes tradicionals”.

Així doncs, resulta que el famós cistell de la Caputxeta no era un de sol, sinó dotze i que, si bé és cert que a dins hi porta melmelada, suc i galetes, a cadascun també s’hi ha deixat caure el mes corresponent en forma de vers i de tonada. De poesia i de cançó.

Els poemes són obra de Miquel Martí i Pol, la música la posa Samfaina de Colors, que canta les diverses cançons assenyalades per les principals dates del calendari: Els Reis de l’Orient (gener), Ara arriba en Carnestoltes (febrer), La Pastoreta (març), El bon caçador (maig), Muntanyes del Canigó (juny), La calma de la mar (juliol), La gallina ponicana (agost), El ball de la civada (setembre), Marieta, cistellera (octubre), La Castanyera (novembre), El Rabadà (desembre). “El poema ens porta a la cançó, tot i que a l’abril no n’hem trobat i com que és un mes especial per Sant Jordi, els llibres, les roses… l’hem creat nosaltres. És el hit de l’espectacle, juntament amb la cançó de La Caputxeta, que surt al principi i al final”. La majoria dels poemes apareixen íntegres “tret d’algun que és molt llarg o té un vocabulari enfarfegat, i n’hem fet un tros” i els acompanyen d’elements a escena per reforçar-los. “Són com mini-contes”, observa Vilasís.

“És un retorn a la música tradicional. Ara feia molt de temps que no en fèiem. I té molt sentit celebrar els 30 anys així”. Un aniversari que, de fet, arribarà a l’octubre, ja que van començar a pujar als escenaris a principi de la temporada 88-89. Encara no han avançat ni el què ni el quan, però és segur que Samfaina organitzaran algun acte especial per festejar la data.

Tornaran també a tocar molts instruments en directe. “Ens ho demanaven des de fa temps i anàvem fent altres coses”. En total es podrà escoltar la veu, acordió diatònic, guitarró, piano i percussions a càrrec de la Mirna; i veu, guitarra, guitarró, sac de gemecs, flabiol i tamborí, tarota i percussions a les mans del Xavi.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This