A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
3 / 02 / 15

REPORTATGE – Engruna Teatre reestrena ‘El molinet màgic’ al Tantarantana

Vuit anys després i amb més de 200 funcions a les espatlles, Engruna Teatre torna a presentar ‘El molinet màgic’ a Barcelona. Concretament al Teatre Tantarantana els propers caps de setmana del 7-8, 14-15 i 21-22 de febrer.

L’espectacle es va estrenar a La Mostra d’Igualada del 2007 i, des d’aleshores, no l’han deixat mai de representar. Ha fet temporada a la Fundació Miró, al Teatreneu, al SAT! i a moltíssims teatres d’arreu de Catalunya i les Illes Balears, tant amb funcions escolars com familiars de cap de setmana. Vist l’èxit de la proposta, Engruna Teatre ha apostat per revisar-lo i donar-li un nou impuls amb una nova versió que giren des de finals del 2014.

El nou ‘Molinet màgic’ compta amb la supervisió de Jordi Palet a la direcció i la dramatúrgia. Els canvis són bàsicament de caire estètic, centrats especialment en l’escenografia i el vestuari. Així doncs, alguns titelles s’han remodelat per millorar-ne els acabats i guanyar en les possibilitats del moviment. També s’ha retocat lleugerament certs passatges de la dramatúrgia per tal de fer-los més entenedors als nens i les nenes d’entre 3 i 8 anys, aproximadament, als quals s’adreça la proposta.

A Engruna Teatre els encanta aquest espectacle perquè es basa en ‘El molinet de sal’, el conte preferit d’una de les actrius quan era petita. “Sempre demanava que me l’expliquessin. Hi ha una part emocional vinculada a la història que em connecta amb el nen que tots portem a dins”, comenta la Mireia.

La història narra perquè l’aigua del mar és salada i, per escenificar-la, utilitzen diverses tècniques com els titelles, les ombres xineses i les projeccions. Hi juguen de manera plàstica i poètica, fent màgia amb el molinet i deixant el truc a la vista. “És dolç, bonic i entranyable, però sense ser gens pretensiós, perquè és senzill. Ho fem tot artesanalment i en directe davant l’espectador. El públic veu alhora l’efecte i com ho fem, i juga a creure-s’ho”.

Engruna Teatre –que deu el nom al “treball amb engrunes”, amb petites coses, amb què a poc a poc, detall a detall, ha anat creant les seves produccions– recupera l’espectacle amb què s’ha fet gran i a partir del qual ha creat un segell molt personal. “Molt engruna”, diuen alguns!

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This