A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
15 / 09 / 22

Parlem amb El Pot Petit! Descobreix aquí totes les curiositats de la gira del Pau, la Jana i tota la Melmelada Band!

El Pot Petit és un grup de música especialitzat en la creació i producció artística per a públic familiar. Enguany s’acomiaden d’una gira molt especial que els ha portat a viatjar per tot el territori celebrant el seu desè aniversari! Parlem amb l’Helena, més coneguda com la Jana, perquè ens expliqui totes les curiositats d’aquest viatge que ha fet conjuntament amb el Pau i tota la Melmelada Band! 

 

 • “Dins el Pot Petit” era un espectacle amb 13 músics dalt de l’escenari i un equip de fins a 20 persones, una cosa molt poc habitual. Com és la sensació de poder crear un espectacle tan especial?

No és gens habitual! En el circuit on ens trobem no abunden els espectacles de gran format i sovint costa fer-los girar i donar-los cabuda. Però vam pensar… ja que hem arribat fins aquí, ja que portem una dècada treballant d’això que tant ens apassiona… fem alguna cosa ben gran! I vam fer el que hem fet sempre, ampliar la banda posar més instrumentació…. I d’aquesta manera, vam passar de ser 7 a l’escenari a ser 13! Aquest era el nostre ideal: coristes, vents, percussió, piano… Realment teníem moltes ganes de que fos un concert especial i per nosaltres més especial vol dir més música! Volíem que els infants i les famílies poguessin veure aquesta banda en directe com mai abans ens havien pogut sentir!

Des d’un principi érem molt conscients de les limitacions que ens trobaríem, per això vam seleccionar deu llocs específics de la geografia catalana, deu auditoris o espais grans que ens poguessin encabir un espectacle com el nostre i anar nosaltres a “risc”, és a dir, a taquilla o a llogar l’espai. Els deu espectacles van tenir una rebuda increïble… I vam decidir ampliar la celebració! Així és que l’hem fet durar fins aquest estiu.

 • Com va començar tot el procés de creació, d’on ve la idea? 

 La idea va sortir del nucli intern del Pot Petit diguem, és a dir,  dels que formem part del grup. I després vam comptar amb persones professionals externes perquè ens donessin el seu punt de vista. Per exemple, vam comptar amb la direcció musical i arranjaments d’en Dani López, amb en Jordi Duran vam fer una dramatúrgia conjunta entre ell, jo i en Siddartha, la Lu Arroyo es va encarregar de la coreografia, la Carme Puigdevall i Plantés del vestuari, en Joan Pena de l’escenografia… Va ser un procés molt enriquidor!

 • Aquesta gira era per celebrar el desé aniversari del grup, que significa pel Pot Petit poder celebrar aquests 10 anys?

Va ser molt emocionant poder celebrar els deu anys. Nosaltres, tots els integrants del grup, hem passat per molts llocs diferents, hem fet moltíssimes coses! A vegades ens costava poder-nos imaginar que algun dia podríem celebrar deu anys en aquest sector… Podem viure d’això que tan ens agrada, dels espectacles, de la cultura! Estem molt agraïts i il·lusionats, així que ho havíem de celebrar “por todo lo alto”.

Sovint, sobretot als inicis, recordo perfectament que molts cops la gent ens preguntava que per què fèiem el que fèiem i ens deien que això nostre ja era ben bé “per amor a l’art”. La veritat és que tenien tota la raó del món! Ho fem perquè ens apassiona i sempre ens ha apassionat!

 • Quina valoració en feu d’aquesta gira, on us ha portat? Perquè us vau trobar també la pandèmia pel mig. 

 L’any 2019 estrenem la gira amb el plantejament aquest de fer els deu concerts però seguidament, al 2020, ens proposen anar al Festival de Cap Roig i alguns altres festivals que finalment es van haver de suspendre per la pandèmia. Al desembre del mateix 2020 però, vam poder fer temporada de nadal al Poliorama -amb moltes limitacions, això sí, perquè estàvem al 50% d’aforament, amb confinament municipal…-. Però bé, poder sortir a l’escenari ens servia per animar-nos personalment, per donar-nos feina mútuament…!

 • Recordeu el primer concert de la gira?

 Si, oi tant! El primer va ser a Olot, què és on vam fer la residència artística i tècnica.Va ser el sis de juliol del 2019 i recordo que feia moltíssima calor! Però va ser un dia molt i molt emotiu.

 • Els infants són el futur però també el present. Amb la vostra música voleu donar importància al valor de la seva infància, oi?

 Exactament! Les lletres que fem nosaltres son totalment adequades pel infants, pel moment, les emocions que viuen… Intentem fer cançons amb les quals puguin empatitzar, créixer i emportar-se algun valor,  a més de la pura cançó per divertimento, el que busquem és que es quedi en un futur i que ara en gaudeixin.

 • Ara us heu despedit de “Dins el Pot Petit” però continueu endavant amb la gira Vull Cantar i Vull Ballar. Teniu algun altre projecte entre mans? 

Correcte. Ens hem despedit d’aquest però continuem amb la nostra gira habitual, que és molt festiva i agrada molt a les famílies. A més a més, enguany hem tret quatre singles nous i l’intenció és seguir amb aquesta dinàmica, estrenar noves cançons i continuar endavant amb tota l’energia!

 • I finalment una curiositat, com sorgeix el nom “El Pot Petit”? 

 “El Pot Petit” va ser en Siddartha que es va insiprar! -Més conegut com a Pau-. Quan vam néixer érem ell i jo únicament…un pot ben petit! Ens teníem a nosaltres dos i poca cosa més… Ara ja ens diuen que el pot és gran! Però l’essència és la mateixa que el primer dia.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

05 de març de 2021- Retrats al Pot Petit. Fotografies de Toni Vilches Fotografia.
www.tonivilches.com

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This