Crítiques la veu dels professionals Crítiques la veu dels professionals
29 / 06 / 21

La faula de l’esquirol, de la Companyia de Comediants La Baldufa

Un aire de conte il·lustrat, de pel·lícula d’animació, de poema visual. Aquesta història delicada sobre convivència captiva perquè més que una gran narració, t’explica un conte a cau d’orella. Un esquirol i un eriçó conviuen a la natura. La trobada els incomoda, però de mica en mica les punxes abraçaran i els aglans, les mores i els caragols es podran repartir. S’emmotllaran l’un a l’altre i es cuidaran. Malgrat el que han viscut, i el que els queda per viure, preferiran passar por acompanyats i riuran de fer tombarelles pel bosc.

L’excel·lència artística sempre és d’agrair i La Baldufa procura sempre cuidar fins a l’últim detall. L’espai escènic d’aquesta faula no té res a envejar a l’estètica de qualsevol pel·lícula de Disney o Pixar. Els petits efectes visuals (fulles i glans que cauen) enamoren, tant com uns vestuaris exquisits, divertits. Però potser el més destacable de La faula de l’esquirol és la banda sonora. El piano en directe genera una poètica íntima i tant l’instrument com el pianista creen alguns gags entranyables que converteixen la música en el tercer actor del muntatge. El contrapunt emocional embelleix i arrodoneix l’acció. No és cap secret que la música és el millor camí per arribar al cor.

Autor: Martí Rossell Pelfort

Data: 10/06/2021

Llegeix la crítica completa a #Novaveu.


“Hi ha un encant inqüestionable en aquest esquirol egoista i acaparador que, tot i així, entén la necessitat d’ajudar el més desvalgut. Tot passa sense més so que les tecles del piano. Ni una paraula. Però tant la narració d’aquest conte tràgic i càlid alhora i les emocions dels seus personatges arriben cristal·lines a platea. La canalla més menuda primer sembla que protesta, que reclami paraula i cançó però, a mesura que perd la por per uns personatges divertits i entranyables i hi empatitza, i queda en silenci.”

Autor: Jordi Bordes

Data: 19/10/2020

Llegeix la crítica completa a Recomana.cat.

Foto: David del Val.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This