3 / 04 / 18

Ni la neu deté Espai de Carrer – Part 1/3

El dia anterior, les previsions auguraven una nevada que cobriria pràcticament a tot Catalunya, fins i tot en zones més alienes al fenomen, com Barcelona. Al matí següent, el passat 27 de febrer, EscenaFamiliar vam respirar tranquils al trobar els llevaneus aparcats als costats de la carretera. Baixàvem des de Lleida i, per sort, la neu es feia esperar. Va ser un viatge tranquil.

 

En el nostre destí, una enorme edificació geomètrica encertadament anomenada Cúbic marcava el lloc de trobada. Centenars de programadors, tècnics municipals i personalitats del teatre es van donar cita en un espai que aviat es va veure abarrotat i que, després de rebre les seves respectives acreditacions, van fer desaparèixer el cafè, el suc de taronja i la brioixeria disposats per l’esmorzar dels comensals.

A les 10 del matí, els representants de la Generalitat de de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’alcalde de Viladecans van iniciar oficialment la quarta edició d’Espai de Carrer donant la benvinguda als assistents. Després de la protocol·lària obertura, el públic es va veure sorprès per una peculiar dona de la neteja que els va convidar a passar a crits a la primera de les cites del dia. Es tractava de Cristina Solé de la companyia Cris-is i el seu Wet Floor. La brigada de neteja i un inesperat còmplice no van trigar a arrencar els primers somriures (i aplaudiments) al públic amb un espectacle atrevit i excèntric, on la Cristina va acabar en roba interior i xopa.

Wet Floor va ser l’encarregat d’obrir la jornada encara que en el cronograma aquest paper li corresponia a El Secret de la Nana. L’espectacle de la Cia. Anna Roca no va tenir la mateixa sort dels que vam baixar des de Lleida davant del pronòstic meteorològic i malauradament la neu li va impedir assistir a la cita, segons ens van explicar els conductors de la jornada, la Cristina Garcia i el Jordi Pedrós de la companyia Campi Qui Pugui, qui van ser els encarregats de presentar els espectacles del programa.

Va prendre el testimoni Mumusic Circus (Marçal Calvet, Marta Camuffi i Clara Poch) amb Flou Papagayo, en un espectacle que apel·lava a una concepció més metafòrica del circ. EscenaFamiliar ens vam avançar i vam prendre llocs a primera fila. Ens vam trobar amb 20 minuts hipnòtics en els què una pista circular servia per barrejar la música de la trompeta i el violí amb la dansa, el circ, patins i, fins i tot, suspensió capil·lar! El “flou” es va contagiar entre la gent, però el “papagayo”, al papagai encara el busquem …

Al trio de Mumusic Circus li va seguir Billie Jean de La Intrusa, una obra de dansa contemporània amb molta força a la qual ni una desafortunada incidència amb el so li va impedir imposar el seu caràcter. El duo format per Agnès Sales i Gisela Roset va interpretar una molt encertada barreja de dansa contemporània amb el toc únic del Hip Hop que traduïa el text de la seva música en l’emoció i la potència dels seus moviments. Tot una performance que va brillar amb llum pròpia fins i tot quan l’espai es va veure envaït pel silenci, ja que una fallada tècnica va privar a la interpretació de la seva peça sonora final.

Espereu la segona part el divendres i la tercera el proper dimarts. Ens veiem!

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This