A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
17 / 11 / 22

Les actrius d’Engruna teatre es banyen entre tonyines per fer el procés de documentació del nou espectacle

La companyia Engruna teatre està treballant en un nou projecte que parteix de la novel·la La mujer que buceó dentro del corazón del mundo, de l’escriptora mexicana Sabina Berman. La protagonista d’aquesta història és la Karen, una nena amb capacitats especials que té una relació molt especial amb les tonyines. Tant és així, que dues actrius de la companyia, l’Anna i l’Iria, van decidir que havíem de conèixer en primera persona aquests peixos tan fascinants i van decidir viure una de les experiències més animals de les seves vides: banyar-se amb tonyines!

 

“Aquest nou projecte ens ha portat a fer un dels processos d’investigació i documentació més intensos de la companyia” afirmen les actrius.

“Un cop ens vam haver posat els vestits de neoprè, ens va semblar veure, des de dalt el vaixell, les siluetes de les tonyines. Mare meva, que grosses que són! Des de dalt els anaven llançant sardines perquè s’animessin a treure el cap, i cada cop que en caçaven una, mig cos enorme sortia de l’aigua. Hem de confessar que estàvem una mica escagarrinades… Després vam baixar per unes escaletes amb les ulleres i els tubs de bussejar a punt, i au!, a nedar!” expliquen l’Anna i l’Iria.

“Va ser una experiència molt bèstia, nedar amb tonyines. Són uns animals pacífics, però que poden arribar a nedar a uns 80 km/h i, és clar, quan veien una sardina feien unes accelerades al nostre costat que feia basarda! Són uns animals molt majestuosos. És molt impressionant veure amb quina elegància neden, i com els brilla el llom platejat amb els rajos de llum que entren dins l’aigua”.

Engruna Teatre inicia els assajos del nou projecte

La companyia ha començat aquest mes d’octubre a treballar en les escenes del nou projecte. Ja tenim el primer esborrany del que serà el text de l’obra i hem començat a posar-nos a la pell dels personatges que en formaran part. Està sent un treball intens i bonic i tenim moltes ganes de poder ensenyar-vos-el”.

Engruna Teatre està compartint el procés creatiu amb altres artistes com Jokin Oregi, director de la companyia basca Marie de Jongh, amb qui han compartit una residència per tal de treballar la poètica de l’espectacle.

 

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This