A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
11 / 07 / 23

‘L’autenticitat rau en trobar la nostra essència i diferència’, arriba el nou espectacle d’Engruna Teatre

Quina relació té l’ésser humà amb el seu entorn? Hi ha una manera més harmònica de connectar-hi per trobar l’equilibri? Mentre bussegem entre les tonyines dels oceans i els humans de la terra, descobrirem que és possible un nou pacte amb la realitat i que l’autenticitat rau en trobar la nostra essència i diferència i, només així, la nostra llibertat. Dins el cor del món parteix de la novel·la La mujer que buceó dentro del corazón del mundo, de l’autora mexicana Sabina Berman. El nou espectacle, de la companyia Engruna Teatre, planteja la metàfora de l’actitud autista que les persones neurotípiques adopten envers el medi del qual procedeixen. A través de la Karen, una nena amb condició d’autista, s’insta l’individu a buscar noves maneres de connectar amb l’entorn sense jerarquies i descobrirem que les persones amb capacitats diferents són les que poden fer el món diferent.

Ha estat tot un repte per a nosaltres crear un espectacle basat en una novel·la i adreçat a un públic al qual no ens havíem dirigit mai abans. Comprimir una novel·la en 55 minuts ha sigut complicat, ja que hem hagut de triar i renunciar a parts de la història però sense perdre l’arc dramàtic dels personatges. 

Tot i això, estem molt orgulloses del resultat i de l’equip humà amb el qual hem tingut el plaer de treballar. Aquest procés de creació ha estat un dels més enriquidors que hem viscut.

Hem rebut assessorament dels professionals de l’Associació Asperger de Catalunya, hem compartit trobades amb els membres d’aquesta associació, hem sortit a navegar amb la Confraria de Pescadors de Barcelona en dues ocasions i fins i tot ens hem banyat amb tonyines per conèixer més a fons aquests animals fascinants.

DINS EL COR DEL MÓN AL FESTIVAL GREC

El nou espectacle forma part de la programació familiar del Festival Grec de Barcelona. 

Els propers 12 i 13 de juliol a 2/4 de 7 del vespre serem al SAT! Sant Andreu Teatre (Barcelona) oferint-vos dues funcions que estem preparant aquests dies. Us animem a conèixer la història de la Karen i així descobrir què hi ha Dins el cor del món! Les entrades ja estan a la venda i les podeu aconseguir clicant en aquest enllaç!

Dimecres 12, després de l’obra, parlarem amb les actrius per conèixer el procés creatiu de l’obra

En finalitzar l’espectacle, el dimecres dia 12, la companyia es quedarà amb el públic que ho desitgi per compartir una estona de debat obert on es parlarà del procés creatiu de l’obra. Les actrius ens explicaran en primera persona anècdotes tan fascinants com, per exemple, que s’han banyat entre tonyines a alta mar per dur a terme una investigació ben completa!

Aquesta trobada entre la companyia i el públic es titula ‘sTTriPtease, desputllant processos creatius’ i està organitzada per l‘Associació professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (TTP) i EscenaFamiliar. 

Font: Engruna Teatre

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This