A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
10 / 04 / 18

ENTREVISTA – Jordi Girabal de Teatre Mòbil: “La Mostra t’assegura feina”

Desapareix març del calendari i el reemplaça abril, on molts tenen, any rere any, la mateixa cita marcada en vermell. Torna La Mostra d’Igualada i ja en sumem 29, tota una xifra i tota una vida per a un esdeveniment que personifica al món del teatre infantil dins de Catalunya.

Amb el motiu de La Mostra, EscenaFamiliar hem tingut l’oportunitat de xerrar amb Jordi Girabal de la companyia Teatre Mòbil, incondicionals de l’esdeveniment i veterans del teatre infantil.

 

– La Mostra s’aproxima a la seva tercera dècada de vida i Teatre Mòbil va per la quarta! Com valora la seva experiència dins del teatre en aquests 34 anys?

La veritat és que el temps passa volant. Són molts anys, però nosaltres ens sentim com en el primer dia. Tot se sent com en el principi, seguim amb les ganes intactes.

 

– Ha estat un temps en el qual han viscut moltes coses, ha canviat molt el món el teatre?

Totalment, ha canviat en tots els aspectes. Des d’infraestructura fins a producció, s’ha avançat molt. Abans no hi havia res, però hi havia moltes ganes de crear alguna cosa i s’ha fet un treball molt bo. Tot i que encara s’ha de treballar molt perquè, malgrat els avenços, situacions com la crisi o les retallades han provocat passos enrere.

– Aquesta setmana torna La Mostra d’Igualada, a la qual Teatre Mòbil ha assistit des dels seus inicis…

Sí, La Mostra és molt important per a nosaltres. Assistim a ella des del principi, quan va ser impulsada pel Moviment Rialles de Catalunya i intentem sempre realitzar els nostres estrenes aquí. La Mostra ha viscut molts canvis.

 

– I com valora aquesta evolució que ha viscut La Mostra?

Ha canviat en molts aspectes, hi ha hagut molts avenços. Abans realitzàvem tots els contactes mitjançant el telèfon i amb contestadors de veu. *Riu* Ara la comunicació és molt més fluïda amb Internet.

El caràcter de La Mostra ha canviat també, de l’aspecte més festiu dels seus inicis s’ha passat un més comercial, i, al seu torn, els espectacles han passat a ser productes. S’ha prioritzat molt l’aspecte professional.

– Per a vostès, que han assistit a molts festivals, què fa diferent a La Mostra d’Igualada?

És la nostra fira! La Mostra és com casa nostra. Allà tenim als programadors més propers, es veuen els espectacles de les companyies d’aquí, hi ha molt sentit de pertinença. Intentem presentar un espectacle cada 2 o 3 anys i cada vegada que hem d’estrenar sempre hi ha els nervis i el pessigolleig de la primera vegada.

 

РEs nota que li tenen afecte a La Mostra, i La Mostra a vost̬s perqu̬ heu guanyat dues vegades el premi al millor espectacle de la fira.

Sí. *Riu* Nosaltres li tenim molt de carinyo. I els premis, són molt importants per a nosaltres perquè és un premi que atorga el públic i ens permet sentir l’estima de la gent.

– La Mostra és la plataforma d’exhibició del teatre infantil a Catalunya, és important per a una companyia la seva participació en l’esdeveniment?

És molt important. És on assisteixen la majoria de programadors de Catalunya, t’assegura feina. És un lloc on hi ha molts espectacles i de gran qualitat. És una oportunitat perquè et vegin, se’t valori i es parli de tu.

 

– I per acabar, que li diria a les noves companyies perquè s’animin a crear espectacles de teatre infantil?

El teatre infantil és una cosa que ha de venir de dins. T’ha d’agradar des del primer moment i ho has de sentir. Perquè funcioni has de posar-li afecte i gaudir del que fas, perquè aquest sentiment es transmeti al públic. El teatre infantil és vocacional.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This