A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
24 / 08 / 22

El Centre de Titelles de Lleida gira per tot Dinamarca amb l’espectacle “Kujira”

El Centre de Titelles de Lleida s’ha desplaçat fins a Dinamarca per participar en el Gade Teater Festival. Durant aquest mes d’agost el Centre ha realitzat més d’una desena d’actuacions amb l’espectacle “Kujira” que simbolitza un cant a la vida i al respecte al medi ambient a través d’una imponent balena blava que s’obre camí per la ciutat. Un espectacle itinerant dirigit a públic familiar.

Parlem amb els protagonistes de “Kujira” per descobrir tots els detalls d’aquesta experiència!

Com està sent l’experiència d’actuar a Dinamarca?

Molt positiva i, sobretot, enriquidora! Concretament, estem participant en un Festival, Gade Teater Festival, que té una característica molt particular i és que no té una ubicació en concret, ni un municipi ni una ciutat, sinó que se celebra arreu de tot el país. Això significa que és una gira-festival, ja que engloba tot el territori. 

És la primera vegada que actueu dins el Gade Teater Festival?

Doncs és un Festival que ja coneixíem perquè fa aproximadament quatre o cinc anys ja hi vàrem participar amb el primer espectacle de carrer del Centre de Titelles de Lleida. L’experiència també va ser molt bona i ara repetim amb l’espectacle “Kujira”. De fet, una cosa molt insòlita és que “Kujira” és la tercera vegada que ve a Dinamarca! Estem molt satisfets de la rebuda del públic.  

Dins del Festival també hi ha actuacions escolars?

Correcte. És un fet sorprenent, ja que dins el mateix Festival estem fent actuacions escolars. Des del Centre de Titelles estem acostumats a treballar en campanyes escolars però no a escala internacional, i menys encara amb un espectacle de carrer! Això a Catalunya, espectacles de carrer amb campanyes escolars, no és un fet gaire recurrent i nosaltres, per exemple, no ho havíem fet abans.

L’experiència, podem dir, és fascinant. Les arts de carrer també poden aportar valors i noves eines de treball pels escolars i pels docents!

Com esteu vivint la gira?

Està anant tot molt i molt bé. El temps ens acompanya, hem tingut sort perquè únicament només ha plogut un dia. Tot i això, com que és un país on plou sovint, estan acostumats a tirar els espectacles i les activitats sempre endavant.

Amb quin públic us trobeu?

És un públic molt agraït, respectuós amb l’artista i també amb la resta d’espectadors. Això fa que el desenvolupament dels espectacles es dugui a terme amb tota normalitat. Són molt atents i un cop s’acaba l’actuació sempre s’apropen per agrair-nos la feina i ens feliciten! 

Amb “Kujira” un dels fets més rellevants és el missatge que volem transmetre, i és que parlem de l’emergència climàtica. Aquí ens trobem que estan molt conscienciats, que fa molts anys que treballen pedagògicament tots aquests temes i ens agraeixen molt que hi hagi espectacles amb aquest missatge i amb aquestes característiques. Volen agrair que a través del teatre, de les arts escèniques, també fem d’altaveu d’aquestes situacions que ens afecten a totes i tots. 

Què significa per la Companyia poder fer aquesta gira?

Per la Companyia participar en un festival d’aquestes característiques és molt agraït. Són diferents cultures i maneres de fer, al final, és molt positiu perquè és un intercanvi d’aprenentatges. A ells els agrada molt veure actuar una Companyia Internacional i a nosaltres, entre moltes coses, ens permet conèixer les característiques d’aquest festival que es fa per tot el país, així que veiem zones rurals i també veiem grans ciutats com Copenhaguen. És un aprenentatge constant!

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This