A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
20 / 03 / 23

Dia Mundial del Teatre – “Sol·licitud de permís per a espectacle infantil”

Tràmits de l’Oficina d’Homologació de Continguts del Nostre Il·lustríssim País

Assumpte: Resposta a sol·licitud de permís per a espectacle infantil

Destinació: Centre Cultural Districte 310 Sr. Sal·lustí Sanseloni

Apreciat senyor,

En relació amb la seva sol·licitud amb registre d’entrada núm. E2050/29 en la qual demaneu permís per la realització de l’espectacle teatral Les aventures fantàstiques d’en Pau, en Pere i en Berenguera, procedim a donar resposta NEGATIVA a la seva demanda. Per tal de fer-lo coneixedor de les raons d’aquesta negativa, li recordem les directrius que regulen els continguts del Nostre Il·lustríssim País:

– Els espectacles hauran de basar-se en fets REALS. No es permetran històries fantàstiques, disbaratades i fins i tot surrealistes que provoquen que els infants no toquen de peus a terra i facen volar la seua imaginació.

– Els espectacles presentaran el Nostre Il·lustríssim País com el millor lloc per viure i es prohibiran taxativament els espectacles que suggereixen altres possibilitats, altres formes de funcionar, altres mons.

– Els espectacles hauran de contindre sempre una “moralina” educativa que els infants entenguen fàcilment, queden prohibits els missatges ambigus que deixen capacitat creativa a l’espectador.

– Els espectacles no utilitzaran paraules i expressions complexes.

– Els espectacles estaran dirigits a una franja d’edat molt concreta, no es permetrà la interacció intergeneracional que puga generar noves possibilitats educatives desviades de les marcades per l’Oficina d’Homologació de Continguts.

Contra aquesta resposta NEGATIVA pot interposar les al·legacions oportunes. De tota manera, amb la present comunicació li anunciem la possible obertura d’un procediment sancionador sever si torna a sol·licitar realitzar un espectacle teatral per a públic infantil que fomente el pensament crític i lliure, que promoga l’interés per conèixer noves formes de funcionar i d’explorar nous camins, que permeta creure que un món millor és possible i que done eines als infants per ser independents i creatius.

Queda advertit!! Ningú, i molt menys el TEATRE INFANTIL, posarà en qüestió i en perill el futur del Nostre Il·lustríssim País!

Atentament,

El funcionari núm. A/2532

 

 

Un text de Joan Alfred Mengual, fundador de la companyia De_Paper i actual president de l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

Pin It on Pinterest

Share This