A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
26 / 08 / 22

Campi Qui Pugui comença una gira a Corea del Sud amb el seu últim espectacle de carrer

La companyia lleidatana Campi Qui Pugui ha viatjat a Corea del Sud per començar una gira de tres setmanes amb el seu últim espectacle de carrer “Cacos”. En total,  realitzaran fins a 10 actuacions entre Chuncheon i Icheon, dues ciutats de la República de Corea. 

“Quan anem tan lluny, moltes vegades és més fàcil construir material de l’espectacle directament al festival en lloc d’enviar-ho tot, que és molt car. Per això aquesta vegada també hem arribat una mica abans per poder acabar una rèplica de part del material de l’espectacle què hi farem. Ara ja toca acabar els últims detalls i dissabte començar les actuacions i trobar-nos amb el públic!” explica la companyia.

Campi Qui Pugui és una de les 8 companyies internacionals de tot el món convidades al “Chuncheon Puppet Festival”. Les actuacions de l’espectacle començaran aquest dissabte 27 d’agost a la ciutat de Chuncheon on després de tres dies d’actuacions impartiran un taller de creació d’arts de carrer i titelles, un curs destinat a artistes coreans. Després es dirigiran a la ciutat Icheon a continuar amb les actuacions. 

“Impartirem un curs sobre la relació del titella i l’actor (normalment el manipulador del titella no és un personatge, i s’intenta que es vegi poc o no tingui protagonisme) quan aquest també està present i pot ser un personatge més de la història o simplement estar present i acompanyar al titella en el seu viatge. És a dir, treballarem al voltant de les possibilitats i la relació que hi ha amb el titella quan l’actor o actriu no són invisibles ni al públic ni al propi titella. I també farem una recerca al voltant del teatre de carrer amb titelles. Tenir en compte l’espai, al públic, els imputs externs del carrer… I també com buscar allò especial que et dona el carrer: els personatges, siguin titelles o intèrprets poden trobar moltes eines en el mobiliari urbà i l’espai públic. Què podem fer o com sota un punt, en lloc de sobre un escenari? Que té aquest espai que fa especial aquesta actuació? Com aprofitar i relacionar-nos amb un titella/objecte i l’espai públic”.

“Estem segurs que serà molt enriquidor per nosaltres compartir les nostres inquietuds o manera de treballar al carrer amb artistes coreans”, afegeix la companyia.

Les primeres actuacions, es duran a terme al Festival de Chuncheon, a la secció internacional on hi ha una companyia de Japó, una de Grècia, de Regne Unit, de Vietnam, de Brasil i de Xile, i dues de catalanes: la companyia lleidatana ‘Campi Qui Pugui’ i la companyia de la província de Barcelona ‘Zero en Conducta’.

“Ens emociona molt quan un festival d’un país tan llunyà, transoceànic!, ens contracta per anar a actuar. Per aquests festivals el desplaçament de les companyies i els seus integrants té un cost molt elevat, i això ens fa sentir molt apreciats i alhora amb molta responsabilitat. Per nosaltres cada actuació és important, estiguin al costat de casa o a l’altra punta de món. Però és cert que aquestes últimes no saps mai si es podran repetir o quan. Intentem aprofitar cada minut!”.

Després de l’aturada, sobretot a escala internacional, que han sofert les companyies a causa de la pandèmia, aquest estiu les companyies ja tornen a viatjar fora de les nostres fronteres. I després de gairebé dos anys, la companyia Campi Qui Pugui reinaugura els viatges transoceànics amb aquestes actuacions al país asiàtic.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This