Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
8 / 06 / 21

Zum-Zum Teatre, Puntmoc i Los Galindos actuaran al cicle Castellserà de Nit que es farà els dijous d’agost

Torna enguany el cicle Castellserà de Nit, després del parèntesi que va suposar l’any passat degut a la irrupció de la COVID-19. Els dijous d’aquest mes d’agost la pista d’estiu de Castellserà acollirà els quatre espectacles que ha programat l’ajuntament de la localitat lleidatana.

L’edició d’aquest agost del Castellserà de Nit l’obrirà el dia 5 la companyia Zum-Zum Teatre, que representarà La gallina dels ous d’or, un espectacle multipremiat: Premi FETEN 2017 Millor Direcció, Premi Drac d’Or 2017 del Jurat Infantil i Premi Drac d’’Or 2017 de les autonomies. Els grangers protagonistes d’aquesta història no perdien el temps pensant en els diners i sempre repartien el poc que tenien amb qui més ho necessitava, però un dia va arribar una gallina a la seva granja i va pondre un ou d’or. A partir d’aquí, se’ls capgira la vida.

El segon espectacle programat, el dia 12 d’agost,  és Denarius World, de la companyia de teatre físic i humor crític Puntmoc. Denarius és el nom de la moneda romana de plata que es va convertir en la base d’un sistema monetari molt innovador per l’època. Ràpidament aquest sistema va provocar que la societat s’orientés només cap als diners, disposada a ser abatuda i conquerida, per acabar convertint-se en l’actual “societat capitalista benestant”. PuntMoc s’ha basat en aquesta realitat per crear Denarius World, un espectacle que escenifica a través de l’humor absurd i de manera descarada i divertida els problemes d’aquest model social. Puntmoc han creat un joc corporal delirant en un món on tot és veloç, instantani i eficient. Puntmoc és un projecte teatral de creació pròpia creat el 2001 pels germans Boada Ferrer; Hèctor, Juli i Guillem. A través del cos, el ritme i el moviment exploren la transformació de l’espai i la creació de realitats imaginàries, basant-se en la utilització de l’humor absurd per encarar qüestions sensibles.

El tercer espectacle de Castellserà de Nit es podrà veure el dijous  19 d’agost, i és un dels espectacles que ha causat més impressió en algunes de les fires i mostres on s’ha vist, com el Trapezi de Reus o la Mostra Igualada. Es tracta de MDR (Mort de Riure), de l’experimentada companyia Los Galindos. En aquesta esplèndida peça, els pallassos han condemnat un dels seus companys a la pena capital per aturar la propagació d’un virus letal: el Riure. Cerquen un lloc per dur a terme l’execució pública, un espai que els permetrà conviure amb la hilaritat des d’ una percepció alliberada de prejudicis, sincera, aspra, pura i dura. Es tracta d’una farsa inspirada en els ajusticiaments públics. Un crim improbable, un judici dubtós i un càstig absurd. El que no han previst és que la seva naturalesa indòmita i maldestre, així com, les seves ganes i necessitat de divertir-se, els despistaran del propòsit repetidament i hauran de trobar les eines o situacions per aterrar de nou al greu moment que han vingut a perpetrar. El riure és la matèria mortal i el motor de l’espectacle. Un seguit d’execucions fallides, morts, situacions delirants i enganyoses, on serà difícil desxifrar qui és víctima i qui és botxí. Tot és un engany.

El cicle Castellserà de Nit es tancarà el 26 d’agost amb un homenatge al músic Pau Donés a càrrec del grup Escorça, l’espectacle Vivir es urgente. Seguint el principi de democratització de la cultura i posar-la a l’abast de tothom, les entrades a tots els espectacles costaran 1 euro i el tiquet s’adquirirà a l’entrada del recinte. Tots els espectacles començaran a les 10 de la nit.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This