Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
4 / 05 / 21

Zum Zum Teatre i Teatre al Detall seran aquest estiu al Festival Grec amb “Sóc una nou” i “La motxilla de l’Ada”, respectivament

Les companyies Zum Zum Teatre i Teatre al Detall són presents en la programació familiar del Grec Festival de Barcelona, amb els espectacles Sóc una nou i La motxilla de l’Ada, respectivament. L’espectacle de Zum Zum, Sóc una nou, és una adaptació a càrrec de Ramon Molins del conte homònim escrit per Beatriz Osés i s’estrenarà al Grec, al Mercat de les Flors, els dies 1 i 2 de juliol. L’obra explica la història de l’Omar i la seva família, que fugen d’una guerra que els ho ha pres tot i s’embarquen en una pastera amb l’objectiu desesperat d’aconseguir una vida millor. Una tempesta, però, desbarata aquesta fugida i el nen veu, terroritzat, com el mar s’empassa els seus pares i tots els seus companys de viatge.

L’Omar arriba a les costes italianes convertit en un orfe, en un refugiat, en un intern d’un centre d’acollida i, davant la por de ser retornat al seu país d’origen, s’escapa i s’amaga dalt d’una noguera. Aquesta noguera està al jardí de la Rossana Marinetti, una advocada amargada i solitària que té tot el veïnat en contra per culpa d’un seguit de denúncies estrafolàries que, dia sí dia també, interposa contra els seus conciutadans: una s’ha equivocat en els colors de les bosses d’escombraries, l’altre té una màquina de cosir que fa massa soroll i algú altre ha deixat mal aparcat el carro de la compra al supermercat.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Un fotograma del teaser de Sóc una nou, de Zum Zum Teatre.

Però alguna cosa passa quan Marinetti coneix l’Omar, perquè aquesta temuda advocada decideix representar el nouvingut en el seu judici d’extradició i es treu de la màniga un argument insòlit: “Aquest nen és una nou”. I és que una antiga llei diu que qualsevol fruit que caigui de l’arbre pertany a la persona propietària dels terrenys on ha caigut, així que… l’Omar no és un nen, és una nou i, per tant, li pertany. Vet aquí una història de persones solitàries que porten una vida trista i grisa, de gent que, quan coneixen l’Omar, no el veuen com un nen refugiat que no encaixa en la nostra societat, sinó com un raig de vida que aporta llum a les seves fosques existències. La companyia assegura que amb amb aquest espectacle intenta “buscar la bellesa, plantejar més preguntes que respostes, divertir, emocionar i commoure”.

La valentia, una qualitat de les nenes

La motxilla de l’Ada, de Teatre al Detall, que s’estrenarà a la Mostra Igualada, també es veurà a Barcelona, en aquest cas al SAT! Teatre del 13 al 15 de juliol. L’obra toca un tema prou delicat: la transexualitat. A partir de la qüestió de si la identitat sexual té més a veure amb els òrgans sexuals que tenim entre les cames o amb allò que tenim al cap, la companyia ha imaginat una història protagonitzada per una nena valenta, l’Ada, capaç de superar les seves pors, i que tanca una trilogia dedicada precisament a nenes valentes, com La nena dels ocells o L’Endrapasomnis. Tres espectacles que trenquen una dinàmica que assenyala que no estem acostumats a considerar la valentia com una qualitat de la canalla, en general, ni de les nenes, en particular.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

La motxilla de l’Ada, de Teatre al Detall.

La protagonista d’aquesta ficció basada en molts casos reals ho és força, de valenta. Quan va néixer es deia Adam i des de ben petit sentia que la motxilla invisible que duia (aquella que tots i totes portem i que anem carregant al llarg de la vida) li pesava massa. Cada condemna a la manera com se sentia, cada crítica a allò que li agradava, a les coses amb les quals se sentia identificada, afegia més pes a la motxilla. I ja no podia més. Somiava que era una nena i se sentia feliç, lleugera i lliure. Així que un dia va decidir “perdre la motxilla” i, amb la motxilla, també va perdre l’“m” del seu nom i l’“m” de masculí… i es va convertir en l’Ada.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Fiq, del Groupe Acrobatique de Tànger.

El conjunt de propostes familiars del Grec Festival d’enguany inclou també funcions dels espectacles Quadern de bitàcola (Reggae Per Xics) el 3 de juliol al Teatre Grec; Descontrol Mparental del conjunt Xiula, també al Teatre Grec, el 4 de juliol; Gran Reserva, de Rhum & Cia, al Teatre Borràs del 7 de juliol a l’1 d’agost; Nuye, de la Companyia de Circ Eia, al Mercat de les Flors del 15 al 17 de juliol i Bob Marley for babies, de La Petita Malumaluga, també al Mercat de les Flors, del 16 al 18 de juliol. Destaca especialment la programació del Groupe Acrobatique de Tanger, que presentarà Fiq (Desperta’t), al Teatre Grec els dies 9 i 10 de juliol.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

Pin It on Pinterest

Share This