Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
15 / 06 / 20

Zum Zum Teatre guanya el Premi de la Crítica 2019 al millor espectacle familiar amb ‘Polzet’

La companyia lleidatana Zum ZumTeatre va guanyar amb l’espectacle Polzet el Premi de la Crítica al millor espectacle familiar de l’any 2019, en la gala virtual que es va celebrar ahir i que es va emetre en streaming pel canal de youtube dels mateixos premis, promoguts actualment pel col·lectiu de crítics Recomana.cat, una gala que es pot recuperar en aquest enllaç.

Zum-Zum Teatre, que ja està embarcada en el seu nou projecte, es va llançar a la piscina amb Polzet i es va allunyar del que ha fet fins ara. La peça es va estrenar els dies 23 i 24 de juliol, a la sala Pina Bausch del Mercat de les Flors, en el marc del Grec Festival de Barcelona. Polzet és la versió catalana de Pulgarcito que la companyia basca Teatro Paraíso va estrenar l’any 2013. L’autor i director Iñaki Rikarte (aquí en podeu llegir una entrevista), responsable també entre d’altres de la celebrada André i Dorine (Kulunka Teatro), dirigeix a Ramon Molins i a Jesús Agelet en la posada en escena d’un espectacle que té interminables capes de lectura i que provoca situacions paradoxals al pati de butaques, com ara que en la mateixa escena la mainada es peti de riure, mentre els seus pares o avis hi perceben un cert patetisme i són capaços de reconèixer allò que la vida té de crepuscular. Polzet té una versió en euskera, una en castellà, una en italià i una altra en català, la de Zum Zum.

Polzet era un dels tres espectacles finalistes. Els altres dos eren Bye. bye, Confetti, de la Companyia de Comediants La Baldufa, de Lleida, i Estrella, dels bascos Marie de Jongh. Els guanyadors dels Premis de la Crítica del 2019 s’havien de conèixer durant un acte que s’havia de celebrar el dia 23 de març a La Villarroel (Barcelona), presentat pels periodistes Anna Pérez Pagès (Barcelona Televisió) i Toni Puntí (TV3). L’acte es va haver d’ajornar degut a la pandèmia i es va “celebrar” ahir de manera virtual amb els mateixos presentadors.

Ramon Molins, fundador de Zum Zum Teatre i un dels intèrprets de la peça, va ser l’encarregat d’agrair el guardó en un breu parlament amb conversa per videoconferència amb Núria Cañamares (Entreacte). Molins va explicar que quan van conèixer les nominacions donava la casualitat que coinciden a Lleida les tres companyies nominades (Zum Zum, La Baldufa i Jokin Oregi, actor, director i fundador de Marie de Jongh) i es van fer una fotografia de record del moment: “Tots estàvem molt contents i teníem clar que fos qui fos el guanyador, ningú perdia. A més havíem fet el pacte d’assistir a la gala i, fos quin fos el resultat, pujar tots tres a recollir el premi”. És per això que Molins va voler compartir el premi amb les altres dues companyies finalistes i “amb tota la gent del sector que aposta pel teatre infantil de qualitat, per posar al centre del debat i del discurs teatral als nens i les nenes”.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

A l’esquerra, Estrella, de Marie de Jongh. A la dreta, Bye, bye, Confetti, de La Baldufa.

El jurat del Premi al Millor Espectacle Familiar el formen Ferran Baile (Recomana), Jordi Bordes (El Punt Avui), Núria Cañamares (Entreacte), Dani Chicano (Escena Familiar/Proscenium), Iolanda G Madariaga (Recomana) i Marc Sabater (Petit Sabadell/ Petit Terrassa).

Els Premis de la Crítica de les Arts Escèniques els convoca la plataforma Recomana, una associació que va néixer el juny del 2013 com a plataforma virtual de crítics i crítiques a la pàgina web Recomana.cat. Recomana.cat és un projecte professional d’acompanyament al públic, amb la voluntat de garantir-li la major satisfacció en el consum cultural, que ofereix a l’usuari/ària un ampli ventall de crítiques de la cartellera de Barcelona i bona part de Catalunya, com també accions presencials relacionades amb determinats espectacles i festivals.

 

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

Pin It on Pinterest

Share This