23 / 12 / 17

Viu un Nadal de circ al Barri de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera de Barcelona

Del 27 de desembre al 4 de gener, el col·lectiu enCIRCant el barri oferirà per segon any consecutiu un ampli i variat programa de circ per gaudir en família i passar unes bones festes de Nadal al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Barcelona. Organitzarà tallers gratuïts per aprendre i practicar les diferents disciplines del circ, espectacles familiars amb molt d’humor, una gran trobada i cercavila de xanquers inèdita a Barcelona, un cabaret de circ amb artistes de primer nivell, una exposició fotogràfica i una xocolatada. El Pati i els Jardins del Pou de la Figuera (Sant Pere més baix, 70) i l’espai RAI (Carders, 12) seran l’escenari d’aquesta programació festiva, lúdica, familiar i oberta a tothom.

De dimecres 27 a dissabte 30 de desembre, a les 17h, l’espai RAI acollirà l’espectacle de circ per a tots els públics Objections. Veritats Absolutes de la Cia Ara. Un muntatge fresc, energètic, innovador, alegre, divertit i actual (d’aquí ve el nom de la companyia). La Cia Ara neix el 2013 de la unió de tres joves formats a l’Escola Juvenil de Circ de l’Ateneu Popular de 9 Barris. Aquest és el seu primer espectacle de creació pròpia on porten a escena moltes disciplines circenses (acrobàcia, equilibris, malabars, trapezi i corda llisa) combinades amb la dansa, el claqué, el teatre físic i la música. Vols guanyar 1 entrada doble per veure’l el dimecres 27? Participa al sorteig!

Dimecres 27, a les 19h, la Cia Todozancos oferirà una cercavila amb què traslladarà el públic de l’espai RAI fins al Casal de Barri del Pou de la Figuera, on a les 19:30h s’inaugurarà una exposició de presentació d’enCIRCant el barri. S’hi podran veure fotografies de les diverses i intenses jornades de circ que ha organitzat fins ara el col·lectiu: la Setmana del Circ d’aquest estiu i els enCIRCant el barri del passat Nadal i les darreres Festes Majors.

Dijous 28 de desembre, i amb motiu del desè aniversari de la companyia de xanques barcelonina Todozancos, es dedicarà tot el dia a gaudir dels xanquers. Es farà la 1a Trobada Internacional de Xanquers al barri als Jardins del Pou de la Figuera i, a partir de les 12h, des del Casal de barri Pou de la Figuera, s’iniciarà una gran cercavila formada per més de vint xanquers, un simpàtic elefant i una banda sonora que no deixarà la comitiva quieta en cap moment. Anirà encapçalada per Todozancos amb el seu espectacle itinerant Bangaluru –guardonat recentment amb el Premi Zirkòlika de Votació Popular 2017– i recorrerà els carrers i comerços del barri fins tornar de nou al punt de sortida. Ja a la tarda, de 16h a 18h, també als Jardins, es durà a terme un partit de futbol amb xanques i, després, tots els xanquers participaran en unes autèntiques olimpíades amb diferents proves d’acrobàcies i demostracions d’habilitats que portaran premi. La jornada es clourà amb l’actuació de Todozancos i alguns xanquers convidats expressament per a l’ocasió per celebrar el 10è aniversari de la companyia. Oferiran una varieté de xanques i circ amb actuacions de malabars, salts amb corda, coreografies i acrobàcies.

També als Jardins, divendres 29, d’11 a 14h, s’impartirà un taller d’iniciació al circ i a les xanques obert a tothom i, dimecres 3 de gener, d’11 a 13h, un taller de circ amb família pensat per a nens, joves i adults amb l’objectiu de fer una sensibilització i descoberta dels aparells i les tècniques de circ, un primer contacte amb el circ i les seves disciplines.

Seguidament, el mateix dimecres 3, Kiki Vita representarà l’espectacle de circ per a tots els públics Grumpy Pants a la Terrassa Pou de la Figuera. Kiki Vita és un personatge, extravagant, esbojarrat i excèntric que sembla haver sortit d’un còmic i entrat en la vida real; tot i que, més aviat és ell qui convida el públic a abandonar la vida real i entrar en el seu món. Un espectacle que combina clown i circ i on es trenca la quarta paret des del primer instant convertint els espectadors en part fonamental del joc, mantenint-los sempre amb l’ai al cor. La Cia La Tribu prendrà el relleu a les 18h als Jardins amb un impressionant espectacle de foc i malabars.

La programació es clourà dijous 4 de gener amb un nou taller de circ amb família d’11 a 13h als Jardins en què es podrà practicar hula hoop, malabars, acrobàcies i altres jocs i disciplines circenses. A les 13h, la Cia Fernando Pose (The Pose Brothers) representarà l’espectacle d’humor, màgia i malabars Dos d’un tipo a la Terrassa Pou de la Figuera. En el precís instant que un prestigiós artista de circ queda al carrer pel tancament del Price a Madrid, el Teatre Principal de Barcelona es crema en flames deixant a la Rambla una infinitat d’artistes sense feina, entre els quals un prestigiós malabarista i l’acomodador del teatre. Es deia que en un bar del Barri Xinès de Barcelona es signaven contractes… i així va ser com aquests dos personatges es van conèixer.

A les 18h es convidarà a tothom a una gran xocolatada als Jardins on, a les 18:30h, s’iniciarà el cabaret de circ Las Cossas Nostra de cloenda de l’enCIRCANT el barri. Hi actuaran un combinat d’artistes de primer nivell integrat per Amelia Cadwallader (hula hoop), Jessica Arpin (bicicleta acrobàtica), Fernando Pose (malabars), Marta Demarte (pallassa), Ale Risorio (màgia còmica) i Kiki Vita (llança ganivets i mestre cerimònies).

EnCIRCant el barri és un col·lectiu d’entitats que treballen i/o tenen la seva seu al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Barcelona. Des de fa dos anys s’han unit per treballar conjuntament amb la dinamització social i cultural a través del circ en aquest barri barceloní. El formen la botiga de malabars i circ Papallona Circus Arts Shop; l’Associació artística RAI; el col·lectiu de hula hoop Fans of hooping; el grup de formadors i educadors de circ La Circular; l’Associació Zirkòlika, editora de la revista especialitzada en circ “Zirkòlika”; el Casal de barri del Pou de la Figuera; i el Casal de Joves del Palau Alòs. A més compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació de veïns i comerciants de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This