Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
21 / 05 / 24

UNIVERS, d’Engruna Teatre, finalista als Premis MAX

La companyia sabadellenca Engruna Teatre és una de les tres finalistes als premis de l’SGAE en la categoria d’Espectacle infantil, juvenil o familiar, després d’haver estat nominada als Premis de la Crítica 2023. Des de la seva estrena ha passat per Fira Tàrrega, FETEN i festivals internacionals de renom com ara el Baboró de Galway i properament l’Imaginate d’Edimburgh, entre d’altres.

Aquesta obra es tracta d’una coproducció d’Engruna Teatre i laSala / Festival elPetit

La gala de l’entrega de premis MAX serà el proper 1 de juliol a Tenerife.

UNIVERS:

Individus, cossos, objectes, que es desordenen, es mouen, es troben, es tornen a ordenar. Que troben l’equilibri i l’harmonia dins de la immensitat. Que busquen com existir enmig del caos, en un lloc concret i un instant precís. Cada habitant d’aquest cosmos, cada so, cada moviment, està subjecte a una fràgil relació amb tota la resta.

UNIVERS és una proposta artística on l’experimentació sensorial i la vivència de l’infant són l’eix vertebral. Una proposta sensorial basada en la poesia visual i la música en directe. Un espai on explorar com allò més petit i aparentment insignificant pot canviar-ho tot de la manera més inesperada. Un espai on conviure amb la nostra vulnerabilitat i la capacitat d’adaptar-nos a cada nova situació. Una vivència única i irrepetible que es construeix de nou cada vegada i es converteix en un viatge evocador i immersiu.

En l’experiència UNIVERS, cada una de les individualitats que es troben en aquell espai i en aquell precís moment es convertiran en protagonistes de l’experiència, que culminarà amb una instal·lació final basada en l’art cinètic, formada per tres mòbils immersius de grans dimensions.

L’espectacle s’estrenà el 20 de novembre del 2021 en el marc del Festival elPetit de Sabadell i compta amb més de 130 funcions realitzades tant a nivell nacional com internacional. Ha participat en festivals i fires com Mostra Igualada, Fira Tàrrega o FETEN,i en espais com el CosmoCaixa, Naves Matadero de Madrid o l’Escalante de València i ha fet gira a nivell estatal passant per Galícia, Andalusia o País Basc entre altres. A nivell internacional, ha participat en festivals com el Cultura Nova de Heerlen, el Festival Bora Bora d’Aarhus i el Baboró de Galway, i properament i properament ho farà a l’Imaginate d’Edimburg, i passarà per Anglaterra, Praga i França.

Engruna Teatre

Les Engrunes expliquen històries i comparteixen experiències amb la voluntat d’emocionar i transcendir. Parteixen d’allò petit, allò menys perceptible, i ho transformen en relats únics plens de simbologia i contingut. Produeixen espectacles de qualitat, plens de delicadesa i amb cura pel detall, i pretenen subtilment oferir diverses capes de lectura per a infants i adults. Posen en relleu l’actriu en escena com a narradora, intèrpret, manipuladora i músic. Exploren el potencial expressiu de combinar la paraula, la poesia visual, la música en directe i el teatre d’objectes. Engruna Teatre aposta pel creixement personal i col·lectiu. Pretén fomentar el pensament crític, crear debat i esdevenir una eina de comunicació intergeneracional i de transformació social que impulsa a generar persones més lliures.

Complicitats:

Durant el procés de creació han comptat amb artistes de diverses disciplines per tenir nous punts de partida des d’on iniciar la creació. Així doncs, hem tingut el plaer de treballar amb en Quim Girón, fundador i director artístic de la companyia Animal Religion, i amb la Dalija Acin Thelander, coreògrafa serbosueca especialitzada en espectacles per a la primera infància, de la qual vam rebre una mentoria artística de la mà de laSala.

Compten amb la complicitat de les distribuïdores Ikebanah Artes Escénicas, Portal71, Kandengue Arts i Insula Cultural.

Font: Engruna teatre

 

XXVII Premis MAX

Els altres dos candidats a aquest premi Max són Arrainak bihotzean / Un pez en el corazón de Mar Mar Teatro i Estación Paraíso de La Maquiné. Els guanyadors i guanyadres es donaràn a conèixer el proper 1 de juliol en una gala que se celebrarà a l’Auditori de Tenerife Adán Martín.

Els Premis Max de les Arts Escèniques, van ser creats el 1998 per la Sociedad General de Autores y Editores, per tal de premiar i reconèixer la tasca dels professionals i la qualitat de les produccions més destacades de l’any a l’àmbit de les Arts Escèniques. Durant aquests anys, els objectius d’aquests premis han estat:

-Reconéixer el treball realitzat de creadors, intèrprets i productors
-Assolir la màxima difusió dels treballs més destacats de la temporada passada.
-Aconseguir la màxima implicació de la societat en estreta col·laboració amb el sector professional, els agents culturals, públics i privats.
-Donar a conèixer el talent artístic de professionals locals a través de la seva participació en la creació i desenvolupament de la gala, realitzada cada any a diferent ciutat.

 

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This