Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
17 / 05 / 23

Tot a punt a la Zona 9 de Lleida per acollir 4 dies d’Enre9, el festival d’arts en viu, amb més de mig centenar de propostes artístiques

-Del 18 al 21 de maig a La Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles

-Amb 17 companyies professionals que també fan diversos tallers amb col·lectius de la zona i que es podran veure dins l’àmplia llista d’espectacles comunitaris.

-Tots els espectacles són gratuïts, d’entrada lliure fins que es completi l’aforament i sense reserva prèvia.

Protagonisme per als espectacles comunitaris

Tot està a punt perquè obri el teló la segona edició del Festival d’Arts en Viu Enre9 per omplir places i carrers de la Zona9 de Lleida (La Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles) de cultura. L’Enre9 es consolida i portarà en diferents espais més de 50 propostes, alguns dels quals han arrencat ja aquesta setmana com a activitats paral·leles. El festival ja escalfa motors amb “caixetes” del recent creat grup de teatre de la zona9, que es va estrenar ahir al vespre. També amb “Aquafonia, el concert”, a diferents escoles bressol i amb i el taller teatral amb usuaris de la ciberaula Espai Moreres, entre d’altres propostes prèvies. El gruix del festival arrenca aquest dijous i gran part de les propostes són espectacles comunitaris que el veïnat i els col·lectius de la zona han anat realitzant prèviament al Festival. Alguns s’han forjat gràcies a la col·laboració de companyies professionals que, a banda d’actuar amb els seus espectacles propis, fan tallers amb col·lectius de la zona, el resultat dels quals es podran veure al festival.

Un cartell de qualitat amb 17 companyies professionals

Entre les companyies professionals teatrals que aporten el seu segell de qualitat hi figuren Sol Picó, que oferirà “Halab” amb la participació d’alumnat de l’Aula de Teatre de Lleida, o els Titiriteros de Binéfar, que clouran el Festival amb “Jauja”. També actuaran les lleidatanes Xip Xap (“Que peti la plaça!”), el Centre de Titelles (“Es ven germà petit”) i La Baldufa (“Mon pare és un ogre” i “La Faula de l’Esquirol”), i en el vessant musical Alu Spear, el Group Chapa Choly i els rapers Cash Music Records tindran cabuda a l’Enre9. A més a més es podran veure espectacles itinerants com el de Sound de Secà o el de Always Drinking Marching Band. i de circ, amb “White Bottom” i “Chouf le Ciel”.

En el programa de l’Enre9 hi tenen també importància cabdal els espectacles de caire popular i tradicional d’arreu, que van des del cant coral gospel, passant per les sardanes amb cobla i fins a l’espectacle de foc dels Diables de Lleida.

Diversos espais d’actuacions i activitats

El centre neuràlgic de l’Enre9 tornarà a ser el gran espai dels Jardins 1 de maig, on –a banda del punt d’informació, el bar de les entitats de la zona i els expositors d’entitats socials i solidàries de la ciutat- també hi haurà els jocs de “Tombs Creatius”, el carrusel “Nautilus” de la Baldufa, així com propostes de lectura, joc i maquillatge per a tota la canalla. Els altres espais destacats del Festival són la plaça Barcelona, la plaça del casal cívic de la Generalitat i l’Escola Magí Morera. Tots els espectacles són gratuïts, d’entrada lliure fins que es completi l’aforament i sense reserva prèvia.

Organitza

L’Enre9 està impulsat per La Descomunal, la primera comunalitat urbana de la ciutat, juntament amb l’Ajuntament de Lleida, la Comissió de Cultura del Consell de la Zona 09 i l’Associació La Nou. Com en la passada edició, el festival estarà coordinat per la Companyia de Comediants La Baldufa i comptarà també el suport de diverses entitats: Diputació de Lleida, Institut d’Estudis Ilerdencs, Òmnium Cultural Ponent, Pla Educatiu d’Entorn Lleida, Institut Municipal d’Ocupació, Pacto de Estado i Ministerio de Igualdad. Promouen el marc de la Comunalitat Urbana – La Descomunal, la Direcció General de Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. El Festival tampoc seria possible sense la col·laboració desinteressada de les diferents entitats i institucions que recolzen tant La Descomunal com el Festival Enre9

 

Festival Enre9

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This