7 / 01 / 19

Torna l’Empordanet a Escena per “il·lusionar” la canalla més petita als pobles més petits

S’ha fet esperar, però l’Empordanet a Escena torna amb una nova programació d’aquest festival que atansa el teatre familiar a les localitats més petites d’aquesta zona del Baix Empordà. Desprès de l’èxit de la primera edició, en aquesta segona, que ha preferit l’hivern-primavera en lloc de la tardor, una desena d’espectacles es podran veure entre el 13 de gener i el 5 de maig a 10 poblacions de menys de 2.000 habitants. La primera serà Verges, que inaugura l’Empordanet a Escena 2019 amb l’obra Momo de la Companyia de Teatre Anna Roca. I la seguiran Colomers, Bellcaire, Foixà, Ultramort, Jafre, La Tallada, Rupià, Garrigoles i Parlavà, on el 5 de maig actuarà Andreu Casadellà amb l’espectacle Un número infinit.

MOMO (Cia. Anna Roca)
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

‘Momo’ de la Companyia de Teatre Anna Roca, és el primer espectacle que es veurà a l’Empordanet a Escena 2019, a Verges el 13 de gener.

L’Empordanet a Escena compta d’aquesta manera amb espectacles de diferents disciplines com teatre, titelles de tot tipus, circ, màgia o fins i tot òpera, amb El carreró de les bruixes de Poca Cosa Teatre, que presenta en un espectacle de teatre musical ben especial llegendes de bruixes de la cultura popular catalana.  I és que la programació que l’organització va presentar divendres promet, amb companyies reconegudes com Pea Green Boat, amb GnomaLa Pera Llimonera, amb Quo no vadisFestuc Teatre, amb el premiat Adéu Peter Pano L’Estaquirot Teatre, amb En Jan Totlifan. Entre les propostes també trobem dos espectacles premiats als Zirkolika:  Nàufrags de La Industrial Teatrera, que va ser reconegut com a Millor Espectacle als Premis de Circ de Catalunya 2016; i Un número infinit, d’Andreu Casadellà, Premi Zirkòlika 2018 en la categoria d’Artista Emergent. Les ombres xineses que Animamundi Teatre portarà a Rupià amb El porquet que volia veure el món des de daltMr Màgic, l’espectacle del Mag Txema a Jafre, complementen les propostes que aquest cicle de teatre familiar portarà a les poblacions més petites de l’Empordanet al llarg d’aquests 4 mesos.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

La Pera Llimonera portarà ‘Quo no vadis’ a Bellcaire el 3 de febrer.

Novament, sota el títol d’Il·lusiona’t, el cicle té com a objectiu fer una programació conjunta de teatre familiar entre els diferents municipis que conformen l’anomenat Empordanet. Així, l’Empordanet a Escena proposa compartir la ficció entre tots els membres de la família, donant protagonisme als més joves. Tal i com explica la regidora de Cultura de la localitat de Jarne, Elia Bantí, aquest “espai de cultura que ens fa créixer, ens fa volar i imaginar tots els mons possibles el tindrem posat a dins com una llavor de llibertat.”

Empordanet a Escena és una programació estable de teatre familiar, organitzada conjuntament amb els municipis que conformen la comunitat educativa de l’Institut Escola Francesc Cambó de Verges. La proposta vol ajudar a generar moviment cultural als pobles petits, unint els esforços dels diferents pobles en una programació conjunta ens permet situar la zona dins el panorama teatral amb una programació engrescadora. La proposta busca contribuir a la creació de nous públics, i afavorir la circulació d’espectadors entre els diferents pobles, alhora que se suma a la consolidació de l’industria cultural fent èmfasi en el públic infantil. Impulsat per l’entitat Espai Particular, compta amb la col·laboració dels 10 ajuntaments de les localitats que acullen els espectacles i amb el suport de la Diputació de Girona, el departament de Cultura de la Generalitat i el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This