Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
19 / 09 / 23

Torna el Festival Escena Poblenou per obrir-nos la mirada amb espectacles compromesos amb la ciutat i la realitat social actual

-Del 19 al 22 d’octubre el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou torna amb l’objectiu d’expandir les nostres perspectives artístiques.

-Sota el lema ‘Obrim la mirada’ el festival esdevé una festa cultural oferint una experiència escènica excepcional, mantenint el seu caràcter de proximitat, comunitat i celebració.

-Els 15 espectacles que programa enguany Escena Poblenou recorren un ampli ventall de disciplines escèniques com el teatre, la dansa, les performances, el circ i el clown.

-La venda d’entrades estarà disponible a partir de dilluns 18 de setembre al web del festival.

Del 19 al 22 d’octubre el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou tornarà a omplir els carrers del barri de Poblenou de Barcelona amb una programació escènica de qualitat,”obrint la mirada” a noves perspectives escèniques.

Sota el lema ‘Obrim la mirada’, el festival assoleix el paper crucial d’oferir un espai per a la llibertat d’expressió. Tant les persones com els col·lectius troben un escenari còmode per a mostrar les seves realitats, sentir-se escoltades i ser part d’una comunitat que abraça la diversitat d’idees. Escena Poblenou busca, a través de l’art, la creativitat i el carrer, contrarestar la repressió subtil, però persistent i aposta per la llibertat d’expressió en l’escena més plural i diversa. 

CIRC I CLOWN, PROGRAMACIÓ FAMILIAR, I MÚSICA I BALL EN VIU

Escena Poblenou ha apostat sempre pel riure i l’art del circ, i enguany ha programat 3 espectacles de clown i circ. La companyia Premi Nacional de Cultura 2016 de la Generalitat de Catalunya, Los Galindos interpretarà UduL, un espectacle de circ d’entranyes, visceral i simple, inspirats en la rítmica del vodevil una proposta única i impactant que captura l’essència de l’art escènic contemporani; per altra banda, Cèlia Marcé Oller ens porta Nus, a través d’un trapezi fix, un polipast (sistema de politges), el text i la figura d’un cavall narra l’experiència personal d’una pèrdua a partir de la poesia, la imaginació i tocs d’humor; i Foradada de la cia Moll de l’os d’Àfrica Llorens, està inspirada per la llegenda de la Roca Foradada de Montserrat veurem un cos incòmode, cistells de vímet, acrobàcia i pell proposant un cant a la dissidència i el dret a existir.

El festival també ofereix una àmplia programació familiar dins de la quarta edició del Programa Valentina, dedicat als drets dels infants, amb tres espectacles – UduL de Los GalindosHai i el peix daurat de Giramagic, és un espectacle poètic amb màgia, teatre gestual i d’objectes. Hai convida al públic a submergir-se en un viatge oníric com un cor, de vegades en forma de gestos i altres en forma de cant; i Bombolles de paper de Múcab Dans, Roger, un músic apassionat per les bombolles, coneix a Bumbú, una fada de Bombàlia, que l’ajuda a fer bombolles amb la trompeta. La companyia de dansa Múcab Dans, crea espectacles amb moviment i noves tecnologies per explorar una nova visió de la dansa i l’expressió artística.

Tampoc hi pot faltar la dansa a Escena Poblenou, amb la programació de dos espectacles; Una bellissima giornata de la companyia Kernel Dance Theater i Todo esto era campo de la Cia UnaiUna.

Un any més Escena Poblenou col·labora també amb l’Espai Niu per acollir un concert de la seva programació. Aquest cop Manuel Esteban amb Modelling the chaos, compositor multiinstrumentista de marcat estil personal orientat cap al minimalisme. En la seva música fa servir instruments acústics com violí, viola, violoncel, piano i veu, combinats amb sintetitzadors i bases electròniques.

El darrer dia del festival es podrà veure una trobada de ballarins de swing, una acció d’Escena Poblenou amb el col·lectiu Més que Swing, així com la presentació del Taller de Rap: RITME I POESIA, el Poder de la Paraula impartir per Projecte Click i Escola de vida a joves d’entre 13 i 23 anys del barri Poblenou i el Districte de Sant Martí de Barcelona i que enguany celebren 10 anys.

Descobreix tota la programació i no et quedis sense gaudir d’aquesta experiència!

 

Font: Escena Poblenou

 

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

Pin It on Pinterest

Share This