Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
21 / 08 / 19

Tombs Creatius, A2Manos i els belgues Espaces Cyclophones s’uneixen per formar el col·lectiu ‘Recrea’t’

Les companyies catalanes Tombs Creatius i A2Manos i la belga Espaces Cyclophones han constituït el col·lectiu artístic d’instal·lacions de carrer Recrea’t, que farà una posada en escena col·laborativa per primera vegada en la 34a edició del Festival International de Théâtre de Rue d’Aurillac, a França, una de les cites més importants i multitudinàries per a professionals de la programació teatral d’arreu d’Europa. Entre avui dimecres 21 i dissabte 24 d’agost, el col·lectiu s’ha instal·lat al parc de la Fraternité de la ciutat francesa. El Collectif belgo catalan Recrea’t està format per 4 muntatges -dues col·leccions de jocs i dues instal·lacions de petit format- que tenen com a fil conductor el caràcter insòlit i participatiu de les propostes.

Tombs Creatius forma part del Col·lectiu Recrea’t amb la seva col·lecció de jocs de carrer L’estrany viatge del Senyor Tonet, un conjunt de 9 estructures creades amb fustes i materials de desús amb les que el públic de totes les edats juga i descobreix els secrets amagats del personatge que dona nom a la col·lecció, el Senyor Tonet. L’altra proposta que Tombs Creatius inclou en aquest col·lectiu catalano-belga és El Viatge, una caravana de fira on les persones del públic entren per viure una experiència individual i única, a més de secreta. La companyia belga Espaces Cyclophones ha creat una col·lecció d’artefactes fets amb restes de bicicletes amb els quals poder interactuar a través del joc; i els catalans A2manos, un projecte teatral que explora les múltiples possibilitats dramàtiques del joc d’origen xonès Tangram, posen l’ingredient més teatral al col·lectiu amb espectacles de petit format en una carpa on el tangram i la música en directe es combinen per oferir històries poètiques i delicades en un ambient íntim per a tots els públics.

L’objectiu d’aquesta “unió temporal” de propostes creatives és arribar a professionals de la programació d’arts de carrer amb més força. Els conceptes claus que ofereix Stradactiva, l’empresa distribuïdora internacional que agrupa les tres companyies, són la interactivitat amb el públic i el caràcter insòlit de les quatre propostes. Un producte complet d’arts escèniques per a tots els públics que inclou tant les instal·lacions lúdiques, com el teatre més narratiu o les experiències més vivencials.

7 companyies catalanes al Festival d’Aurillac

El Festival International de Théâtre de Rue d’Aurillac, organitzat per l’Association Eclat d’aquesta localitat del sud de França, arriba a la seva 34a edició amb les habituals dues programacions paral·leles: l’oficial (IN) i el “Passage” (OFF). L’IN acull 18 muntatges de 12 companyies originàries de Bèlgica, Corea del Sud, França/Catalunya, Mèxic i Suïssa. Un total de set companyies catalanes formen part de l’OFF d’Aurillac: Tombs Creatius, A2manos, Claire Ducreux, Clownalaclown, Duo X Caso, Martademarte i Ortiga. EN aquesta secció del festival s’hi programen més de 600 propostes d’arreu del món en 144 espais diferents. Amb més de 500 professionals acreditats, Aurillac és una oportunitat per continuar internacionalitzant les propostes d’aquestes companyies. Tombs Creatius és una de les companyies catalanes més internacionals, ja que aquesta temporada ha portat els seus muntatges a 11 països d’Europa (Suècia, Dinamarca, Hongria, Rumania, França, Bèlgica, Portugal, Noruega, Alemanya, Holanda, República Txeca) i també, per primer cop, ha viatjat a Àsia, per actuar a Taiwan amb els Xics del Xurrac, la seva proposta basada en el món casteller. La propera cita internacional de la companyia de Bellpuig serà el 7 i 8 de setembre amb la col·lecció de jocs Colors de Monstre al Festival Lollapalooza de Berlin, onTombs Creatius va actuar l’any passat amb Xics del Xurrac, El Viatge L’estrany viatge del Senyor Tonet.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This