Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
3 / 05 / 17

Titelles variats i per a totes les edats a la 28a Fira de Titelles de Lleida

La ciutat de Lleida ja ho té tot a punt per acollir divendres 5, dissabte 6 i diumenge 7 de maig la 28a edició de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida, una cita amb el millor del gènere. Al llarg dels tres dies de programació es gaudirà d’un ampli ventall d’espectacles que inclouran des de propostes tradicionals fins a d’altres de més innovadores, espectacles de sala i de carrer, i per a totes les franges d’edat. En total s’hi veuran 91 actuacions de 28 companyies (17 catalanes, 6 de la resta de l’Estat i 5 internacionals) en 26 espais. D’aquestes funcions 15 seran estrenes: 6 a Catalunya, 3 a Espanya i 6 absolutes.

La fira diferencia l’oferta d’espectacles infantils, familiars (el gruix de la programació), juvenils i per adults. Entre la programació infantil s’hi troben 5 propostes adreçades a nens i nenes d’entre 2 i 6 anys. Hi haurà ‘Maure el dinosaure’ de Teatre Nu (llegeix-ne el reportatge), ‘Kiti Kraft’ de Bambalina Teatre Practicable, ‘Luppo’ dels gallecs Baobab Teatro, ‘Deaguaybarro’ dels càntabres Quasar Teatro i ‘Elisapi y las auroras boreales’ dels canadencs Théâtre Motus.

Els espectacles familiars (per a nenes i nenes d’entre 7 i 14 anys) també tenen, com sempre, un lloc destacat a la fira amb 15 muntatges específics com els dels lleidatans Holoqué i el seu ‘L’oníric món de DINS’, Tombs Creatius Cia Arts de Carrer amb ‘Xics del Xurrac’, Xip Xap Teatre amb ‘Transhumància’ (llegeix-ne el reportatge), Zum-Zum Teatre amb ‘La gallina dels ous d’or’ (llegeix-ne el reportatge) ‘Hathi’ del Centre de Titelles de Lleida (llegeix-ne el reportatge). També s’hi podran veure altres companyies catalanes com Cia. Jordi Bertran amb ‘Circus’, Cia. Sebas amb ‘Alone’, Cia. Teatre de l’Aurora amb ‘La casa perduda’ (en vam sortejar 4 entrades), Peus de Porc amb ‘I-Mac 341’, Red Button amb la instal·lació ‘Automàtics’ i dues propostes emmarcades dins el primer OFF que organitza la fira: l’esbojarrada, surrealista i tendra comèdia ‘PIPA, el titella meravella’ de Néstor Navarro-La Puntual i l’espectacle d’humor, teatre de titelles de guant i cançons en directe ‘Matito’ de la companyia del mateix nom.

A més a més, encara dins la franja familiar, es podrà gaudir dels bascos Markeliñe amb ‘Crusoe’, els andalusos Siesta Teatro amb l’obra amb titelles populars ‘Punchinelis’ i els francesos Compagine Créatures amb ‘Les Irréels’, unes cabanes amb uns titelles ben especials.

Pel que fa als muntatges juvenils (de 15 a 18 anys), n’hi figuren 5: ‘Pluja’ de Guillem Albà & Clara Peya, ‘Cospress’ de Kimani, ‘La Dernière Danse de Brigitte’ de Zero en Conducta, ‘6º below nothing’ de Karla Kracht & Andrés Beladiez i ‘Men in Coats’ dels anglesos Men in Coats, un espectacle per riure i passar una estona entretinguda.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This