15 / 07 / 20

Teatre Nu rebrà el Premi Compromís Cultural d’Òmnium de l’Anoia en la categoria d’entitats

La companyia Teatre Nu de Sant Martí de Tous rebrà el Premi Compromís Cultural que atorga Òmnium Cultural de l’Anoia, en reconeixement de la seva tasca com a entitat. En aquesta 16a edició dels premis també rebrà el guardó, en la categoria de trajectòria, Francesc Ricart i Orús (Fraga, 1950), mestre i llicenciat en història.

Teatre Nu, que rep aquest premi en la seva 16a edició, és una companyia d’arts escèniques que en vint anys de trajectòria ha produït fins a dinou muntatges, la majoria adreçat al públic familiar, dels quals n’han realitzat més de dues mil funcions. Actualment tenen en el seu repertori més d’una desena d’espectacles. Teatre Nu va néixer quan tot just quan alguns dels seus membres van sortir de l’Institut del Teatre i va presentar un projecte d’espectacle per a La Xarxa que es va fer mereixedor d’un premi atorgat per l’entitat. Sota el nom de Teatre Nu hi han actuat intèrprets com Judit Farrés, Pep Farrés, Jordi o Marc Hervàs. 

L’any 2015 la companyia va inaugurar la Casa del Teatre Nu, a Sant Martí de Tous, on hi tenen radicada la seva seu i amb la qual van fer un pas decisiu en el desenvolupament del seu projecte artístic i empresarial. La Casa del Teatre Nu és un espai obert al públic i als professionals, ofereix un programa de visites escolars per acostar el procés de creació teatral als infants i joves i també acull residències per a creadors, activitats de formació de públics, programacions d’espectacles, així com l’escola de teatre del municipi.

La companyia premiada, després de col·laborar-hi durant uns quants anys, ha assumit aquest any la direcció artística del Festival Llegendes de Catalunya, deLlegendes, que es celebra anualment a Sant Martí de Tous. El grup, conjuntament amb els responsables municipals, van decidir tirar endavant amb la celebració del festival malgrat la pandèmia, prenent totes les mesures santitàries i de seguretat necessàries, esdevenint un cas de bones pràctiques i referent per a posteriors esdeveniments.

L’organització del premi ja ha anunciat, però, que degut a la crisi sanitària causada pel COVID, les distincions no es podran lliurar en un acte públic com és habitual, de manera que els premiats de l’edició del 2020 les rebran conjuntament amb els premiats de l’any 2021.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This