Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
17 / 06 / 22

Deixa’t sorprendre amb la 13a edició del Festival de Llegendes: teatre, música, dansa, titelles i narració!

El Festival de Llegendes de Catalunya celebrarà la seva tretzena edició del 30 de juny al 3 juliol a Sant Martí de Tous (Anoia) amb una trentena d’espectacles de teatre, música, dansa, titelles i narració. Una programació de múltiples propostes, per a petits i grans, i amb una aposta important pels projectes de nova creació, així com pels projectes de parla catalana més enllà de Catalunya.

El poble de Tous, de poc més de mil habitants, es converteix de nou en la capital de les llegendes. Les històries populars i d’arrel cobraran el protagonisme, de manera simultània, en nou espais del poble: el Castell, l’Ateneu, la plaça de l’Ajuntament, l’Església, el Safareig, el Casal, el Parc Bató, La Casa del Teatre Nu i l’Espai Llegendes. A més, algunes de les creacions seran itinerants. Consulta en aquest enllaç tota la programació.

L’apagada del mistèri

Un dels moments més esperats dels quatre dies de festival és “L’apagada del mistèri”. En aquesta representació popular, Sant Martí de Tous queda només il·luminat per més de 5.000 espelmes que condueixen el públic per diferents racons on els habitants del poble representen diferents escenes inspirades en llegendes i històries obscures. Un recorregut ple de misteri que enguany comptarà amb la presència de l’Esbart de Tous. De l’Apagada se’n faran múltiples passis, de les 22:30h a la 1h de la matinada.

En referència a les activitats paral·leles, la llibreria i el Mercat artesanal de la Bossa de Bou estaran oberts al públic. Les famílies que vulguin acampar ho podran fer al Càmping Masia Can Aubareda amb reserva prèvia. Aquesta 13a edició comptarà amb una activitat complementària, que es durà a terme el dilluns 27 de juny al Casal, es tracta de la projecció del documental Arrel.

Mapa interactiu de llegendes

Amb l’objectiu de difondre el patrimoni oral en llengua catalana, el Festival continua amb el seu projecte per recollir i ubicar al territori diferents relats que han anat passant de generació en generació. Per mitjà d’un formulari al web, tothom pot participar activament de la configuració del mapa interactiu de llegendes dels Països Catalans.

Clica en aquest enllaç per descobrir tota la informació sobre el mapa.

Entrades

Els espectacles del festival tenen un preu fixat de 2 euros (amb algunes excepcions, en què són gratuïts) i les entrades es poden comprar de manera anticipada i fins a una hora abans de la representació al web del festival www.llegendes.cat.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

Pin It on Pinterest

Share This