Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
16 / 10 / 18

Teatre al Detall, Roseland Musical, Thomas Noone Dance i la Petita Malumaluga, nominats als Premis Butaca familiars

Els Premis Butaca tornen a demanar l’opinió del públic per reconéixer la tasca dels creadors i creadores d’arts escèniques. A partir d’avui ja es poden votar les diferents propostes nominades en les diverses categories i en la familiar, n’hi ha quatre: Molsa de Thomas Noone Dance, Viatge al centre de la Terra de Roseland Musical, La nena dels pardals de Teatre al Detall i la Tresca i la Verdesca i My baby is a queen de La Petita Malumaluga.

  • Molsa és una adaptació de la novel·la de David Cirici que ha enlluernat lectors petits i grans. Parla de la misèria i la desesperació de la guerra, però és també un cant a l’amor, a l’amistat, a la fraternitat i a la solidaritat. L’espectacle de Thomas Noone Dance barreja dansa i titelles, amb figures de gran tamany que acompanyen la coreografia dels actors i actrius.
  • Viatge al centre de la Terra també és una adaptació literària. En aquest cas, l’obra escrita per Jules Verne l’any 1864 serveix d’excusa per a fer no només un viatge físic, sinó també un viatge cultural al passat, en què descobriran matèria i emocions que la humanitat ha deixat enrere. A escena, tres ballarins entre dues pantalles interactuen amb personatges virtuals i imatges en moviment. La dansa, els visuals, el text i la música formen un tot compacte on el real i el virtual conviuen en sincronia.
  • La nena dels pardals ja coneix el que és rebre premis. L’espectacle de Teatre al Detall i La Tresca i la Verdescaja va aconseguir el Premi al Millor Espectacle de la Mostra d’Igualada 2018, a més del Premi de la Crítica de Recomana a Millor Espectacle familiar del 2017 i de ser també el Millor Disc de la Crítica per al públic Familiar 2017 als Premis Enderrock per la seva banda sonora. Aquest és un espectacle musical, poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, el respecte a la vida i la saviesa innata dels infants. S’inspira en un conte de Sara Pennypacker basat en un fet històric. El 1958, quan Mao Zedong ordena exterminar els pardals del país perquè es mengen el gra –una decisió devastadora que va provocar plagues, fam i la mort d’entre 30 i 40 milions de xinesos–, una nena, la Ming Li, decideix portar-li la contrària i seguir les directrius del seu cor salvant tots els ocells que pot.
  • Finalment, My baby is a queen, de la companyia La Petita Malumaluga és un espectacle que demostra que el públic més petit és un gran públic. L’escenari, envoltat de nens i nenes amb les seves famílies, es converteix en un espai on hi ha figures que ballen. Els músics observen i acompanyen. I tot plegat amb un joc de miralls que copsen la mirada de qui observa. I es pregunta què mira, com mira, per què mira. Les famílies, els intèrprets, els nadons. Com miren? On miren? Per què miren? Els orígens, la discapacitat, el gènere, els pensaments. Un recorregut per la diferència i per qui i com la mira.

La de teatre familiar és una de les 20 categories que proposen els Premis Butaca, creats l’any 1995 amb l’objectiu d’impulsar uns guardos escollits exclusivament pels espectadors i espectadores, sense cap tipus de manipulacions i deslligats d’empreses i organitzacions vinculades professionalment al món de l’espectacle. A la resta de categories, totes les propostes nominades són d’espectacles per a públic adult.

Per votar, només cal entrar a la web dels premis butaca i omplir el formulari amb el nom i el DNI, i triar una de les propostes nominades a cadascuna de les categories. La cerimònia de lliurament dels guardons de la XXIV edició dels Premis de Teatre de Catalunya tindrà lloc el 26 de novembre al Teatre Auditori de Sant Cugat.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This