16 / 01 / 19

Tanaka Teatre homenatja l’escriptora feminista Maria Aurèlia Capmany en el centenari del seu naixement

La Companyia Tanaka Teatre i la Fundació La Roda estrenen aquest diumenge 20 de gener al Centre Artesà Tradicionàrius La petita Capmanyel nou espectacle de la companyia que vol retre homenatge a l’escriptora, activista cultural i pionera del feminisme Maria Aurèlia Capmany. La creació d’aquesta obra coincideix amb el centenari del naixement d’aquesta dona il·lustre i també de la celebració del 150è aniversari del seu pare, Aureli Capmany, rondallaire, folklorista i restaurador del patrimoni tradicional. Amb aquest espectacle de teatre per a públic familiar, Tanaka Teatre vol posar en valor la lluita de Maria Aurèlia Capmany per la igualtat de gènere, per l’educació en valors de l’escola republicana i per la grandesa de la cultura popular.

La història parla de Capmany de nena i explica a través dels seus ulls una història fantàstica a través de la qual el públic descobreix les tradicions populars que el seu pare es va encarregar de recollir i dignificar. Danses populars, gegants i capgrossos, titelles i rondalles populars són presents a La petita Capmany per tal de despertar la curiositat per tot aquest llegat històric. Aureli Capmany deia: “El folklore és la petita història, la que no enganya, la que mai no han escrit els vencedors”. A més, en l’obra també se subratlla la influència de l’escola en el caràcter d’una dona pionera com Capmany.

L’espectacle, dirigit per Adrià Aubert i recomanat per a infants majors de 6 anys, posa a escena titelles, gegants, bestiari i màscares.  És el novè espectacle de la companyia formada per Ariadna Matas i Elsa Lluch, que compta amb 12 anys de trajectòria.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This