19 / 06 / 19

Ramon Giné és nomenat nou director artístic de la Mostra d’Igualada i pren el relleu de Pep Farrés

El productor i gestor cultural Ramon Giné ha estat nomenat nou director artístic de la Mostra d’Igualada pels propers dos anys -prorrogables fins el 2023- i rellevarà en el càrrec a Pep Farrés, que n’era el director des del 2015. Giné, que és l’actual programador del Teatre Foment de Juneda, és el sisè director artístic en la història de la fira d’espectacles infantils i juvenils que l’any vinent celebrarà la seva 31a edició. De fet, coincidint amb l’anunci del relleu en la direcció, la Mostra també ha anunciat que ha obert la convocatòria per a presentar propostes artístiques per l’any vinent, un tràmit que es pot realitzar en aquest enllaç fins el 15 d’agost.

L’adjudicació de la direcció s’ha resolt a través d’un concurs públic i el projecte ideat per Giné per configurar la nova línia artística de la Mostra d’Igualada ha obtingut la millor puntuació de les tres candidatures presentades. El nou director de la Mostra, amb més de 20 anys de trajectòria en el sector cultural, és postgraduat per la Universitat de Barcelona en Producció i Gestió d’Espectacles. Ha estat actor en companyies com Zum Zum Teatre, la Companyia de Comediants La Baldufa i el Centre de Titelles de Lleida, entre d’altres. També ha treballat en els àmbits de la producció artística i la gestió cultural. Giné coneix la Mostra en profunditat i ha ideat, formulat i compartit el projecte artístic de la fira amb diversos professionals del sector per tal d’ajustar al màxim la proposta al caràcter estratègic de la cita. El nou director de la Mostra ha estat els darrers 4 anys tècnic de Cultura, Joventut i Festes de l’Ajuntament de Juneda i responsable de la programació del Teatre Foment.

Oberta la convocatòria artística pel 2020

La Mostra ha obert la convocatòria de sol·licituds per actuar a la fira, que s’adreça a les companyies professionals catalanes, espanyoles i internacionals, amb propostes escèniques per al públic infantil, juvenil o familiar. La direcció de la fira valorarà les propostes presentades a partir d’indicatius tals com la creativitat, la qualitat, el risc i la innovació i està establert que hi tinguin cabuda tots els gèneres, tant a sala com al carrer. En la darrera edició, la Mostra va programar 55 espectacles, dels quals 20 eren estrenes, que es van seleccionar entre més de 630 propostes rebudes.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This