Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
8 / 06 / 21

Pentina el Gat guanya el 6è Premi Oriol Canals d’animació infantil que atorga Omnium les Corts

La companyia Pentina el Gat és la guanyadora del 6è Premi Oriol Canals d’animació infantil, que atorga la seu d’Òmnium Cultural les Corts. El premi, a més del reconeixement i el prestigi que atorga, inclou la contractació d’un espectacle d’animació infantil per part del premiat, que formarà part del cartell de la Festa Major de les Corts. Pentina el Gat recollirà doncs el premi i oferirà una funció d’un dels espectacles que té al seu repertori, el proper 12 d’octubre, en el marc de la festa. La companyia Pentina el Gat porta més de 20 anys creant espectacles i girant arreu de Catalunya i també a l’estranger. El seu inici va ser amb un petit espectacle d’animació, que va dur els membres del grup a idear i crear concerts familiars i pedagògics, actuacions a les festes majors de les ciutats més importants del pais, i participacions i presentacions a les millors fires i mostres del país…

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Una imatge de l’espectacle Vers per on-Poesia pop, de Pentina el Gat.

Pentina el Gat, que compta actualment amb 11 espectacles en el seu repertori, s’afegeix a una llista en la qual trobem alguns dels referents de l’escena i l’animació familiar del nostre país. La primera edició, el 2016, la va guanyar Biberó Rock. L’any següent va rebre el guardó l’animador Noé Rivas, mentre que el 2018 es va atorgar el premi al també animador Àngel Daban. El 2019 va guanyar el premi el grup La Tresca i la Verdesca, mentre que l’any passat el guanyador va ser el veterà titellaire i artista David Laín (L’Estenedor Teatre). Pentina el Gat acaba d’estrenar com aquell qui diu l’espectacle Vers per on-Poesia pop a la Mostra Igualada, una peça que es basa en poemes de la poetessa Núria Freixa, que el grup ha musicat i ha posat en escena sota la direcció de Martí Torras.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

David Laín va actuar a la festa major de Les Corts. FOTO: Omnium les Corts.

El Premi Oriol Canals està destinat a reconèixer grups o persones amb experiències o trajectòries -o les dues coses- de caràcter educatiu en l’àmbit de l’animació infantil en llengua catalana, i que hagi contribuït de manera notable a l’enriquiment social i cultural del nostre país. Oriol Canals i Boix (1975-2014) va ser un músic i animador infantil barceloní, també conegut com Oriol Foll com a cantautor i membre del grup de música Kumbes del Mambo, entre d’altres. Canals, que era nebot d’un referent de l’animació i el folk com el valencià Xesco Boix, s’autodefinia com a “educador de formació, cantant i animador de professió i somiatruites i inconformista de vocació.” Oriol Canals, que va ser director del Casal de Joves de Les Corts i cap de l’AEiG Sant Ignasi, també va formar part del grup d’animació infantil Cavall de Cartró i va esdevenir una figura clau en la vida associativa del barri barceloní on va néixer. El 2009 va coordinar el disc col·lectiu pels vint-i-cinc anys per la mort de Xesco Boix. Va morir el 27 de desembre del 2014 en un accident de motocicleta durant el seu viatge de noces a Indonèsia.  

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This