Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
16 / 02 / 21

“Orbital”, de Farrés Brothers & Cia, és finalista al Premi BBVA de Teatre d’enguany

L’espectacle Orbital, el darrer de la companyia Farrés Brothers & Cia., ha estat proclamat finalista de l’edició d’enguany del Premi BBVA de Teatre, la vint-i-unena. A més d’Orbital, el jurat del premi ha triat com a finalistes els espectacles Suicide Notes de la Cia. Marc Caellas & David G. Torres; Vaig ser pròsper de la Cia. Teatre Ingenu -finalista de l’edició de l’any passat, que no va poder participar degut a la COVID-; Una galaxia de luciérnagas d’El Maldà i Ramon de la Cia. Eòlia I+D. En aquesta edició del premi s’ha batut el rècord amb més d’un centenar de propostes teatrals presentades procedents de companyies d’arreu de Catalunya.

Orbital mira de reflexionar sobre l’amistat, els vincles i les relacions que mantenim amb la gent del nostre entorn, un aspecte que s’assembla molt a descriure una òrbita. Quan un coet és llençat a l’espai, aprofita la rotació de la Terra; entra en òrbita durant un temps i així agafa embranzida per sortir disparat a més velocitat. De la mateixa manera, quan coneixem algú, entrem en òrbita amb aquesta persona i ens impulsa cap a trajectòries on no hauríem anat si no l’haguéssim conegut. A Escena Familiar vam parlar fa un any, abans de l’estrena de l’espectacle, amb Pep Farrés, un dels membres de la companyia. Si voleu saber més coses sobre l’espectacle només heu de clicar en aquest enllaç.

Les obres finalistes es representaran durant els mesos d’abril i maig a Tàrrega (Suicide Notes, 28 abril), Calldetenes (Orbital, 1 de maig, 19h), Martorell (Vaig ser Pròsper, 2 de maig), Bescanó (Una galaxia de luciérnagas, 8 de maig) i Igualada (Ramon, 9 de maig). L’espectacle guanyador es farà públic el mes de juny en una gala que tindrà lloc a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, a Vic. El premi al millor espectacle teatral consisteix en una gira per diversos teatres de Catalunya, incloent-hi la participació al Festival Temporada Alta 2021, valorada en 20.000 euros. El jurat d’aquesta 21a edició està format per Mireia Aixelà (actriu); Ariadna De Guzman (representant de l’AADPC i actriu); Ramon Ferrer (programador de L’Atlàntida de Vic); Laura Iglesias (representant de Temporada Alta) i Joan Roura (director del Premi BBVA de Teatre).

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Laika (Xirriquiteula), únic espectacle familiar guanyador del Premi BBVA en tota la seva trajectòria, fins ara.

En el transcurs de l’acte de lliurament de premis, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) participarà concedint una menció especial a la millor interpretació i a la millor direcció dels espectacles finalistes. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional. Al llarg de les 21a edicions del premi, la presència d’espectacles familiars ha estat gairebé anecdòtica, tret de l’edició del 2019, en la qual no només un espectacle d’arts escèniques familiars va ser finalista, sinó que va guanyar el premi. Aleshores va guanyar Laika, de Xirriquiteula Teatre, un espectacle amb una factura visual excel·lent, sense text, molts bones interpretacions i una dramatúrgia remarcable.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This