11 / 09 / 19

Neix el projecte ‘Migrants’ un catàleg d’espectacles per a infants i joves que tracten sobre la crisi migratòria

La delegació a l’Estat español de l’entitat de caràcter internacional Assitej (Asociación de Teatro para la Infancia i la Juventud) ha elaborat un catàleg titulat Migrants, que preten reflectir quina és la resposta artística a la crisi migratòria actual en l’àmbit de la infància i la joventut. El projecte va sorgir a finals de l’any 2018, a partir de la proposta d’Assitej França i Itàlia, i té com a objectiu establir un diàleg que analitzi un problema que afecta especialment els nens i joves. Els promotors de la iniciativa parteixen de la base que aquestes propostes artístiques contribueixen a sensibilitzar la societat respecte aquesta problemàtica, impactant-la, de manera que pretenen identificar les propostes que tracten la tragèdia des de molts punts de vista. Des d’Assitej Espanya volen reforçar la idea que les arts escèniques, especialment les adreçades a joves i nens, tenen una funció social i pretenen indagar sobre quins problemes socials influeixen en els processos de creació i com poden tenir aquestes propostes un impacte en la realitat que tracten.

En aquest catàleg, que es troba ‘en procés’, hi han inclòs fins a disset peces, algunes de les quals dels Països Catalans, com ara Baobab. Un arbre, un esquirol i un bolet, espectacle amb el qual La Pera Llimonera va guanyar el premi de la Xarxa Alcover i el premi del millor espectacle de la darrera Mostra d’Igualada. També hi ha inclòs l’espectacle Kumulunimbu, dels banyolins Cia. Ortiga, que va guanyar el Drac d’Or al millor espectacle de carrer i millor dramatúrgia del Festival de Titelles de Lleida (2018); Molsa, de la companyia Thomas Noone Dance, o Petjades, del clown Pau Palaus. També s’hi troben en el catàleg els mallorquins Iguana Teatre, amb Hannah dels tres països, els eivissencs Clownidoscopio Teatre, amb Refugi, o els valencians Maquinant Teatre amb Salüq.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This