Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
28 / 09 / 20

Neix el festival d’arts escèniques MilManeres d’Alcoletge que es centra en la mirada

El proper cap de setmana, de l’1 al 4 d’octubre, es celebrarà la primera edició del festival d’arts escèniques MilManeres d’Alcoletge, que en el seu debut es centra en les maneres de mirar. Aquesta nova cita al calendari dels espectacles familiars i per a tots els públics és una idea que va sorgir de l’acord entre els representants del teixit cultural local i els responsables del consistori lleidatà.

El cartell és un recull d’una gran varietat de propostes artístiques i activitats paral·leles, de caràcter pedagògic, com ara tallers de creació i muntatges d’insectes imaginaris utilitzant fusta, cartró i materials decoratius. La vocació de la mostra és la “d’innovar en l’àmbit de l’espectacle i la cultura i que, amb la complicitat del teixit associatiu i del voluntariat local, convertir-se en un esdeveniment de referència a les comarques de Lleida.

El festival l’obriran Mortelo & Manzani i la Cia. Passabarret, que també intervindran en la segona jornada. Anna Confetti i Guillem Albà & La Marabunta completen el programa del segon dia del MilManeres. La tercera jornada és, possiblement, la més completa. A més de fer el taller abans esmentat, hi actuaran La Pera Llimonera, Jam i  Sound de Secà al matí i a la tarda, a més de Zero en Conducta a la nit, que presentaran Eh man, eh. La Mecànica de l’ànima. El darrer dia del festival  començarà amb el taller i hi actuaran La Baldufa, Planeta Trampolí -aquest dos matí i tarda-, Reggae per Xics i Circo Los.

Els organitzadors del MilManeres confessen que fa gairebé un any, quan es van plantejar engegar la mostra, no s’haurien pensat mai que l’haurien de celebrar en les circumstàncies actuals, però assumeixen que hauran d’aplicar un seguit de normes de seguretat, sense perdre la il·lusió en cap moment, tal i com ho demostren les paraules de la regidora de Cultura d’Alcoletge, Maria LLuïsa Prat, que figuren al programa: “Tal com si haguéssim posat el nom veient el futur, l’edició d’enguany serà una manera diferent -diuen els organitzadors- i esperem que única, de gaudir la cultura i de demostrar que aquesta és segura i té tot el dret de seguir endavant. En aquests moments difícils creiem que és molt important que tothom qui vulgui pugui venir a Alcoletge a gaudir dels espectacles. Però encara creiem que és més important que els artistes segueixin treballant, ja que el seu sector és un dels més afectats. Tots tenim ganes de passar-nos-ho bé i nosaltres tenim l’obligació de posar el nostre granet de sorra per cuidar les persones que durant anys ens han fet gaudir i ho volen seguir fent en el futur.” El preu de l’entrada de tots els espectacles és de 2€, s’han d’adquiri de forma individual i tothom qui vulgui assistir als espectacles n’haurà de fer reserva prèvia a través del web de l’ajuntament o de l’app Reserva Play.  

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This