Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
25 / 05 / 21

Neix a Torrefarrera el Treubanya, un modest festival familiar promogut per la regidoria d’Infància i Igualtat

El proper cap de setmana es celebrarà a Torrefarrera (Lleida), dissabte i diumenge, la primera edició del Festival Treubanya d’arts escèniques familiars. Aquest cicle neix de la iniciativa de la regidoria d’Infància i Igualtat -també inclou economia- que encapçala Raquel Serrano. Helena Rojo, tècnica de la regidoria, explica que l’objectiu de la constitució del festival és acostar les arts escèniques als seus conciutadans, programant però espectacles amb una mirada inclusiva i procurant que tinguin també perspectiva de gènere. També és important en el projecte la idea de la popularització de la cultura, ja que a més de programar espectacles per a tots els públics, les entrades per a tots els espectacles tenen un preu de 2 euros.

La primera edició del Festival Treubanya s’iniciarà dissabte dia 29 (11h) amb la xerrada teatralitzada Prou! Surto del conte, que protagonitzen Cristina Vila, cocreadora del projecte Canvia el conte, i la companyia Anatomina del Cactus. En aquesta xerrada la Caputxeta vermella i la Bella han decidit sortir dels contes respectius perquè estan fartes que sempre es repeteixi la mateixa història. Vila, sociòloga, pronunciarà una xerrada participativa per a famílies sobre desigualtats de gènere, mites de l’amor romàntic i violències sexuals acompanyada de la representació in situ d’aquests dos contes de la mà de Clara Olmo i l’Àngel Pérez (Anatomia del Cactus). En sintonia amb la intenció de l’organització, la idea és parlar de desigualtats, estereotips de gènere i desemmascarar la violència masclista present en els contes infantils i en la societat. Aquesta activitat està adreçada al professorat, les famílies i infants majors de 10 anys.

‘Camí a l’escola’ i ‘KL’AA’, al programa del Treubanya

La xerrada es farà a la Sala Social, dins el mateix edifici de l’Ajuntament. El festival és modest, com correspon a una localitat que no arriba a les 5.000 persones, però d’una ambició artística remarcable. Dissabte 29, a més de la conversa, els espectadors, que han exhaurit les entrades de tots els espectacles, podran gaudir d’una peça meravellosa a la Sala Social com és Camí a l’escola (17h), de la companyia Campi Qui Pugui, que acaba de rebre el Premi de la Crítica al millor espectacle familiar i premi a la millor posada en escena a la mostra FETEN de Xixon 2021, la de referència del sector a l’Estat. El mateix dissabte, a l’aire lliure, a l’Espai Miremont (19h) situat a la plaça del mateix nom, el públic assitirà a una funció de l’espectacle circense La Bella Tour, de la companyia homònima, en què dos pallassos miren de recuperar el llustre del circ d’èpoques passades amb un resultat tan divertir com catastròfic.

El diumenge dia 30 el públic tindrà l’oportunitat d’assistir a dos espectacles a la Sala Social. El primer és KL’AA, la teva cançó, d’Inspira Teatre, que va rebre el premi com a millor espectacle per a la primera infància (de 0 a 5 anys) a FETEN 2020 i del qual se’n faran dues sessions (10:30h i 12h). Es tracta d’un viatge musical de l’infant en la descoberta del món. Una experiència visual i sonora a través de la veu i la cançó, que posa de manifest la veu com a fonament de la presència humana, com a vehicle d’identitat. L’espectacle es va construint gràcies als sons. Els sons que emet un nadó per comunicar-se. A partir d’aquí sorgeix la música. L’altre espectacle de la jornada és The Postman (18h), una peça que barreja màgia i humor del mag Txema Muñoz. Aquest interpreta el paper d’un carter, l’únic que ha repartit cartes a més de vint països dels cinc continents. Ha entregat paquets a la reina d’Anglaterra, al Papa i a dos presidents de la Casablanca. Reparteix tot el que té persona destinatària. Però s’adona que té un paquet sense adreça ni remitent. No sap per qui és ni tampoc què ha de fer.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This