21 / 12 / 17

Nadal en família a la Plaça Catalunya de Barcelona

Del 22 de desembre al 4 de gener el Nadal tornarà a omplir d’espectacles familiars i activitats gratuïtes la Plaça Catalunya de Barcelona. La proposta artística i cultural d’aquest any es vehicula a través de l’espectacle ‘Un pas de pardal’ de Toti Toronell, que convertirà la plaça en una ciutat que funcionarà com un escenari d’ingravidolles.

Les ingravidolles són unes grans esferes que semblen a punt d’enlairar-se i donen la sensació d’ingravidesa, d’emoció o el sentiment d’estar dins una bombolla que apareix just en el moment en qùe ens adonem que s’apropa el Nadal. Aquestes ingravidolles representen cada una de les 800.000 llars que hi ha actualment a la ciutat i al seu interior es viuran moltes històries, uns contes nascuts de l’exquisida sensibilitat de Mireia Marès i que Toronell ha dut a escena. Llegeix-ne l’entrevista.

L’activitat començarà cada dia amb la història de la bola del jardiner Llibert, que donarà pas a altres històries a cada escenari. Hi haurà un total de set esferes, cadascuna de les quals tindrà dos vessants: un que serà escenari d’una història i l’altre que funcionarà visualment quan no hi passi res. D’aquesta manera, la plaça es convertirà en una ciutat efímera on cada dia hi succeiran coses diferents i sorprenents.

També es podrà gaudir dels espectacles de llum Calendari d’advent i ‘Cada ovella al seu corral’ i de l’espai ‘La bugada dels malsons’, on tothom qui ho vulgui podrà rentar tot allò que els fa estar a desgrat. A manera de taller, i amb taules preparades amb llapis de colors i diferents peces de roba encunyades en paper, es podrà dibuixar o escriure el que vulguin apartar de la seva vida i després penjar-ho amb agulles d’estendre en un gran estenedor al carrer dels malsons.

A més a més, la programació nadalenca a la Plaça Catalunya comptarà amb espectacles, activitats i jocs per a la família a l’interior de la plaça. Aniran a càrrec de diverses companyies com ara Tombs Creatius amb les instal·lacions de carrer ‘L’estrany viatge del Sr. Tonet’ i ‘Traginer de Jocs’, La Puça amb ‘L’orquestrina de Nadal’, Teatre Nu amb ‘El Patufet’, Gromic amb ‘The Magomic Show’, Mumusic Circus amb ‘Amigoo’, els equilibris acrobàtics del duo Leti&Fer, la Companyia ZinCo amb ‘Marathon’, jocs infantils amb La Xarranca, Crema Espectacles amb ‘L’home bola i els robots’ i el Centre de Titelles de Lleida amb l’itinerant ‘Hathi’, entre d’altres.

Les activitats es desenvoluparan d’11h a 21h, amb algunes alteracions els següents dies: el 24 de desembre d’11h a 20h, el 31 de desembre d’11h a 18h, el 25 de desembre sense activitats, el 26 de desembre i l’1 de gener de 18h a 21h.

Consulteu a l’agenda d’EscenaFamiliar la programació dia a dia: divendres 22, dissabte 23, diumenge 24, dimarts 26, dimecres 27, dijous 28, divendres 29, dissabte 30, diumenge 31 de desembre i dilluns 1, dimarts 2, dimecres 3 i dijous 4 de gener.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This