Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
17 / 05 / 23

Moujuïc, el festival que apropa la dansa i el moviment a nous públics, celebra la seva tercera edició els dies 20 i 21 de maig

Moujuïc
Festival de la dansa i el moviment

 

Moujuïc, el festival de la dansa i el moviment, arriba enguany a la seva tercera edició, traslladant-se a la primavera i reforçant el seu compromís d’apropar la creació contemporània a nous públics.

Aquest cap de setmana (20 i 21 de maig), el Castell de Montjuïc acollirà una àmplia programació que inclou no només espectacles, seleccionats expressament amb l’objectiu de fer la dansa accessible a tothom, sinó també residències, obertures de procés (tant de creació com comunitaris) i un taller infantil.

La voluntat de resignificació de l’espai, entorn de la creació contemporània, i la participació activa de la ciutadania ha permès acollir, ja des del mes d’abril, artistes en residència que presentaran el resultat de la seva estada durant els dos dies de festival. Una proposta que neix, també, després d’anys de treball amb diferents fàbriques de creació de la ciutat, amb el convenciment que des dels llenguatges del cos, el moviment i les arts vives, es pot construir una proposta d’accés a la cultura per a tothom, també per aquells sectors de la població que se’n senten exclosos i als marges. El festival vol afavorir, a més, la circulació per l’entorn del Castell, un enclavament singular ideal per a la visibilitat d’aquests treballs fora dels espais convencionals.

Fruit d’aquest esperit de col·laboració, la tria de propostes s’ha realitzat en un diàleg entre els equips de la Fàbrica de Creació de dansa i arts vives, El Graner, i el Castell de Montjuïc, dos equipaments de ciutat i que, alhora, comparteixen territori així com la voluntat i el compromís d’articular-lo.

La triple combinació d’espais no convencials, d’un equip i espai de mediació i d’uns llenguatges i propostes concebudes com a punt de partida i porta d’accés és el tret distintiu i la raó de ser del festival. Espais on construir noves experiències entorn de les arts i la cultura.

Els preus de les entrades seran de 9€ per dia i 12€ l’abonament per a tot el cap de setmana. Totes les entrades donen accés gratuït al Museu Etnològic i de Cultures del Món. Més informació a barcelona.cat/moujuic

Una programació de qualitat per a tots els públics

La diversitat d’espais del Castell serà l’escenari del gruix de la programació, que s’inaugurarà dissabte 20 amb la peça Fight, de la companyia basca LaSala, a la terrassa del pati d’armes. Posteriorment, l’acció es trasllada a l’hornabec, amb Aperitivo, de Los Informalls, per retornar a la terrassa amb Joan Català i el seu Pelat. La jornada es clourà amb el Metaplec, una improvisació coral, amb voluntat de permanència, on artistes de diferents trajectòries (Glòria Ros, David Climent, Marina Pravkina, Adriano Galante i Hoss Benítez) coindiciran els dies previs per preparar un tancament a l’alçada, i en diàleg, amb el públic.

Així mateix, les entranyes de l’equipament són també el seu nucli creador, acollint les peces de les residents d’enguanyDissabte serà el torn de Yukedo Yukedo, de Park Keito, i diumenge de Bailar o lo salvaje, de Lara Brown.

Diumenge 21 s’inicia amb una jornada matinal, que transcorrerà entre Maña, de la cia. Manolo Alcántara, i la peça Moving!, de María Ferrer, una col·laboració amb el Centre Cívic del Sortidor amb participació de joves acabades d’arribar al Poble-sec, que posa en valor el doble vessant comunitari i territorial. El tercer, el de la creació, estarà representat amb l’obertura de procés del Projecte K amb K de kol·lectivitat, de Sputniks Cia​​, una proposta conjunta entre l’Ateneu Popular 9 Barris i el propi Castell, en el marc de Creació i Museus.

La tarda acollirà Otempodiz (“Diueltemps”), de la cia. Ertza, i Meohadim, de la cia. Jacob Gómez, ambdues a la terrassa, mentre que Molar, de Quim Bigas, es podrà gaudir al pati d’armes. En paral·lel, a la capella, es podrà veure un documental sobre el procés de creació d’Otempodiz“Vosotros tenéis los relojes, nosotros tenemos el Tiempo…”. Prèviament, al matí, els ballarins Deissane Machava i Fenias Nhumai, d’Ertza, oferiran el taller de danses moçambiqueses “Marrabenta i Machawona” per a la canalla de 9 a 12 anys.

La jornada, i el festival, es clourà amb la represa de Castells a l’aire, de Raquel Klen i Raquel Gualtero, el projecte de Creació i Museus 2021 entre la Caldera i el Castell. Una peça pensada, viscuda i executada a l’equipament, que el posa en valor i hi tornarà per posar punt i final a aquesta edició del Moujuïc.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

Pin It on Pinterest

Share This