9 / 03 / 20

Mostra Igualada posa el focus en companyies emergents o innovadores, el feminisme, la diversitat i qüestiona els cànons de bellesa

La 31a edició de la Mostra Igualada, que es celebrarà del 26 al 29 de març i a la direcció artística de la qual s’estrena Ramon Giné, ja ha presentat la seva programació i ha obert la venda d’entrades. Giné ha explicat que en la seva primera edició al capdavant de la Mostra aquesta posarà el focus a les companyies emergents o que, innovant i assumint riscos, surten de la seva zona de confort i també ha destacat que els espectacles programats abordaran el qüestionament dels cànons de bellesa, el feminisme, la diversitat, la crítica social i les històries de joves desencantats amb la vida o de personatges silenciats, entre d’altres.

A la Mostra hi participaran en total fins a 47 companyies que hi mostraran els seus respectius espectacles -31 de Catalunya, 12 de la resta de l’Estat i 4 internacionals-, que oferiran 91 funcions. 18 dels 47 espectacles són estrenes, absolutes (10), a Catalunya (8) o a l’Estat espanyola (1). El certamen s’inaugurarà amb l’espectacle de gran format Geometria, de Roseland Musical, una propostaque incorpora a la perfecció l’audiovisual i les noves tecnologies amb la música, la poesia i la dansa contemporània. Escena Familiar li va dedicar a Geometria aquest extens reportatge.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Camí a l’escola (Campi Qui Pugui).

A Mostra Igualada es viurà l’estrena absoluta dels espectacles Orbital (Farrés Brothers), Fragile (LaBú Teatre), Camí a l’escola (Campi Qui Pugui), Absurd (Circ Vermut), Petits Somnis (El pájaro carpintero), La “Petita” Moby Dick (Eudald Ferré Teatre de Titelles i Màscares), Marúnica (Cia. Roberto G. Alonso), Vers per on (Pentina el Gat), Valentina Quàntica (Cia. de teatre Anna Roca) i Sopa de pedres (Engruna Teatre). Pel que fa a les estrenes a Catalunya i a l’Estat, es podran veure La casa más pequeña (Yarleku teatro), Wasted (Abre Tu Mente Prod. y Prod. En Crudo), Donde van los cuentos (Claroscuro Teatro), The Ingenious Gentleman Don Quixote de la Mancha (Little Soldier Productions), KL’AA, la teva cançó (Inspira Teatre), Volatineros (Nostraxladamus), Nautilus, 20.000 llegües de viatge submarí (La Negra) i Ella Balla (MoskitasMuertas).

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

KL’AA, la teva cançó (Inspira Teatre).

Dins la Mostra, també es tornarà a celebrar la Mostra JOVE, que comptarà amb deu propostes, d’entre les quals destaquen The Ingenious Gentleman Don Quixote de la Mancha de Little Soldier Produccions o Conservando memoria de El Patio Teatro, un viatge a les arrels de cadascun de nosaltres a partir de la memòria i del record dels nostres avis i àvies. Els joves també podran gaudir d’Infanticida, una òpera electrònica amb la composició musical de Clara Peya, la dramatúrgia de Marc Rosich i la direcció escènica de Marc Angelet, basada en l’obra de Víctor Català.

La programació per joves incorpora enguany propostes amb formats no convencionals, com La festa de Mambo Project, una experiència immersiva, un joc de màscares amb projeccions i DJ que compara l’amor amb una festa de música electrònicaPíndoles, un “tres en un” del teatre amb tres històries breus, intenses i a tocar de l’espectador en tres espais molt vius i Excalibur i altres històries d’animals morts d’Hermanas Picohueso, un programa de televisió realitzat en directe i liderat per l’ovella Dolly i la gosseta Laika.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Fragile (LaBú Teatre).

Fora de la programació jove, en aquesta 31a edició destaca Labranza Kids de Colectivo Lamajara, una proposta que utilitza la figura del pagès i l’artista per identificar les semblances en els dos camps i veure com aquestes conviuen. Comptarà amb la participació de 25 nens i nenes d’Igualada d’entre 8 i 12 anys.

Mostra Igualada és el gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors cada any oferint una programació rica en formats, gèneres i estils amb espectacles per a infants a partir de 0 anys, joves i públic familiar. Com a fira, és el punt de trobada anual dels professionals del sector amb una Llotja i activitats adreçades a companyies i programadors per proveir les programacions familiars d’arreu del territori català i facilitar l’accés als circuits estatals i internacionals.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This