4 / 09 / 20

Marcel Gros mostra el seu món en l’exposició “Micadepoc” a la sala Plana de l’Om de Manresa

L’entranyable i polifacètic pallasso Marcel Gros (Manresa, 1957) té instal·lada a la sala Plana de l’Om, de la seva vila natal, l’exposició Micadepoc, que es podrà visitar fins al 13 de setembre. Gros, pallasso i artista, assegurava en una entravista al diari Regió 7 que la mostra “té més d’una lectura. Aquí pot venir una família i cadascú hi veurà una cosa diferent i, si un adult no entén alguna cosa, que ho demani a un nen, perquè ells encara no tenen la imaginació adulterada”.

Micadepoc és una expressió que es pot dir que és genuïna de la veu artística de Gros i és la que vincula la seva faceta com a pallasso a l’escenari i la d’artista plàstic. De fet, assegura que és una continuació, que presenta “un món petit diferent, divers i divertit”. Micadepoc, segons Marcel Gros, que l’any vinent celebrarà el seu 40è aniversari en el món de l’espectacle i els 30 anys en solitari, és la “unitat mínima d’imaginació”.

 

Marcel Gros treballa sobretot els collages divertimentos que creen una altra realitat ajuntant coses que abans no ho estaven”, una tècnica que va començar a desenvolupar l’any 2016, amb motiu d’una exposició a Fira Tàrrega, l’any 2016. Aquella primera exposició també va tenir el seu lloc a la Mostra d’Igualada i l’Escorxador de Lleida, però la de Manresa és diferent, ja que ha anat evolucionant.

L’artista manresà homenatja en les seves obres, unes 150 fruit del temps de confinament, als seus referents, artistes com Joan Brossa o Marcel Duchamp, deixant la interpretació de la peça absolutament oberta. El resultat artístic d’aquesta època de reflexió és la seva feina del pallasso als escenaris, dibuixada d’una forma gràfica i divertida, amb molta imaginació i, es clar, amb referències als temps que ens toca viure, amb recreacions de pallassos engabiats i la presència de mascaretes. Per a Gros, “l’art no ens fa oblidar els problemes, però ens ajuda a afrontar-los de forma diferent. Només amb sentit comú, humor i imaginació ens en sortirem”, rebla l’artista.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This