Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
17 / 09 / 21

Lleida incorpora el carrer com escenari a la programació de LaTemporada, impulsa el circ i obre la mirada cap als joves

La ciutat de Lleida suma al teatre Escorxador, la Llotja i l’Auditori un nou escenari a la programació de LaTemporada que va d’octubre al gener de 2022: el carrer. La nova comissió programadora del teatre públic de Lleida (que pren el relleu de Llorenç Corbella – cessat el desembre del 2019) ha presentat aquesta setmana una programació que inclou diversitat de llenguatges artístics, s’atreveix amb propostes radicals  “per a mirades joves i ments obertes” i té cura de “la tribu”, el públic familiar.

Marc Cartanyà i Amàlia Ametlló van ser els encarregats de presentar la programació de LaTemporada de les arts en viu de Lleida el passat dimarts al teatre l’Escorxador. Ho van fer en un acte presidit per l’alcalde, Miquel Pueyo, i el regidor de Cultura, Jaume Rutllant. Un total de 39 espectacles i concerts que es podran gaudir d’octubre a gener.

La programació de LaTemporada de Lleida respira apertura, renovació i toca la realitat d’un sector, el de les arts escèniques, que es reivindica plural, inclusiu i transgressor. Després d’un cap de setmana de Fira Tàrrega, destaca que el carrer sigui un escenari contemplat a la programació del teatre públic de Lleida. Per exemple,  La companyia de Los Galindos actuarà a la plaça de la Catedral amb “MDR – Mort de Riure”, un espectacle de circ de carrer de naturalesa indòmita i maldestre.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Foto promocional de l’espectacle de Los Galindos.

Aquest espectacle compta, a més a més, amb una etiqueta que cal que les famílies i amants de les arts escèniques tinguin en compte: “Radicals-lleida!”. Es tracta d’espectacles poc convencionals per a mirades joves i ments obertes. Espectacles per a persones que es volen deixar portar i experimentar noves sensacions i reflexions a partir de propostes artístiques com la del monòleg “Els dies mentits”, escrit i dirigit per Marta Aran i que parla sense tabús de l’anorgasmia.

La comissió programadora del teatre públic de Lleida, formada per l’actriu, dramaturga i directora Lara Díez, la component de la companyia LaBaldufa i organitzadora del festival Esbaiola’t, Amàlia Ametlló, i l’actor i impulsor de la companyia Intims Produccions, Marc Cartanyà, fa quelcom que cal destacar: i és que programa espectacles pensats per a que els joves i adolescents sentin seu el teatre públic i s’hi atansin. S’interpel·la directament als adolencents i joves amb espectacles programats pensant especialment en ells.

Un altre públic al que cuiden amb atenció és al familiar, per al que han creat una selecció que es pot consultar seguint l’etiqueta de “la tribu” en la programació. Cal destacar que a més a més d’incorporar novetats a LaTemporada, la comissió programadora recupera accions com l’Escorxadijous i la funció pública de les arts escèniques cooperant amb altres actors socials de la ciutat.

Podeu consultar la programació i comprar entrades i abonaments per a LaTemporada de Lleida clicant aquí.

Trobareu els espectacles familiars, de “la tribu”, a l’agenda d’Escena Familiar.

I per acabar, molt recomanable, veure el vídeo que ha creat l’estudi de disseny Sopa Graphics per obrir la programació de tardor-hivern amb el lema “Prepara’t per a LaTemporada”. Spoiler: No és un tutorial més de Youtube o Pinterest, aquest el necessitem.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This